Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Αύγουστος 2024… και ακόμα περιμένουν την ράμπα ΑμΕΑ στην παραλία Ερέτριας! –Εικόνες ντροπής!!!


Εικόνες ντροπής για έναν τουριστικό δήμο και καθημερινά παράπονα συμπολιτών μας, καθώς μπήκαμε είδη στον Αύγουστο και δυστυχώς στην κεντρική παραλία της Ερέτριας,  ο Δήμος Ερέτριας παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων, δεν έχει τοποθετήσει ακόμα την ειδική ράμπα κολύμβησης ΑμΕΑ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα οι συμπολίτες μας!

 

Οι εικόνες που καταγράφηκαν το Σάββατο 3 Αυγούστου στην παραλία της Ερέτριας, σοκάρουν…

Συμπολίτης ΑμΕΑ ταλαιπωρείται τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνοδός του, προκειμένου να μπορέσει να μπει στη θάλασσα με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

 






Τα ρεπορτάζ που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των αντιδημάρχων, για τις ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ 


Καλοκαίρι του 2023

Οι ράμπες το καλοκαίρι του 2023, είχαν ξεκινήσει να τοποθετούνται από τις αρχές Ιουνίου στις παραλίες του Δήμου Ερέτριας.  Η πρώτη ράμπα είχε τοποθετηθεί ήδη στην παραλία της Ερέτριας, στο γκαζόν πλησίον του ΝΑΟΕ στις 9 Ιουνίου, ενώ σε πλήρη λειτουργία βρισκόταν και η δεύτερη ράμπα στην παραλία Μαλακώντα Ερέτριας. Ενώ μέσα στον Ιούλιο είχαν τοποθετηθεί και οι δύο ακόμα ράμπες στο Γεράνι και στην παραλία Αλαμπέικα Αμαρύνθου, καθώς είχε διαπιστωθεί τότε από τους τεχνικούς ότι έλειπαν κάποια εξαρτήματα, τα οποία είχαν χαθεί λόγω κλοπής ή δολιοφθοράς, όπως είχε καταγραφεί. 


Φωτογραφίες  9/6/2023: Παραλία Ερέτριας (πλησίον ΝΑΟΕ) 




Καλοκαίρι του 2024

Φέτος, το καλοκαίρι του 2024, η δημοτική αρχή ξεκίνησε με ένα μήνα καθυστέρηση, στις 10 Ιουλίου, τις εργασίες για την τοποθέτηση της πρώτης ράμπας ΑμΕΑ , στην πλαζ Αλαμπέικα, και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων του κ. Δημήτρη Αργύρη, αντιδημάρχου Αμαρύνθου και κ. Κώστα Ζαχαριά, αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών,  εκκρεμεί έως και τις 3 Αυγούστου, η τοποθέτηση της ράμπας στην κεντρική παραλία της Ερέτριας στο γκαζόν.






 

Οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ 



Οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ λειτουργούν σαν βοηθητικοί εξοπλισμοί, για να δώσουν σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα,  όπως το κολύμπι.


Τις ειδικές ράμπες, τις οποίες ο Δήμος Ερέτριας, έχει υλοποιήσει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕπανΕΚ), για την Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών από το 2018 και τις είχε τοποθετήσει δοκιμαστικά από το καλοκαίρι του 2020.  

Από τότε, κάθε χρόνο οι ράμπες φυλάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες για τη συντήρησή τους και κάθε καλοκαίρι, συνήθως από τις αρχές Ιουνίου, επανατοποθετούνται στις παραλίες της Ερέτριας και της Αμαρύνθου.





Σχετικά άρθρα:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Χωρίς ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας εν μέσω θερινής περιόδου 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: