Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ανετράπη πυροσβεστικό στη φωτιά του Αφρατίου - Τραυματίστηκε ο οδηγός


Το πυροσβεστικό όχημα βρισκόταν στο μέτωπο της φωτιάς κοντά στο Αφράτι στην Εύβοια, γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 1/8, όταν ανετράπη σε χαράδρα. Πρόκειται για πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Χαλκίδας


Στο πυροσβεστικό όχημα που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην περιοχή του Πισσώνα - Αφράτι, επέβαινε μόνο οδηγός και κατά την μετάβασή του για να βάλει νερό στο όχημά του εξετράπη της πορείας του και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του σε χαράδρα.

Για τον εντοπισμό του οποίου κινήθηκαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής και ελικόπτερο.


Λίγο αργότερα εντοπίστηκε το όχημα και ο οδηγός και έγινε άμεσα η ανάσυρση. Ο οδηγός ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του, αλλά ήταν τραυματισμένος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύεται.


Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 52 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Η εικόνα της φωτιάς που είχε ξεσπάσει από την Τετάρτη το μεσημέρι, ήταν καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την περιορίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως οι άνεμοι ενισχύθηκαν, φτάνοντας τα 4 μποφόρ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η αναζωπύρωση.



(Φωτογραφία αρχείου)




Δεν υπάρχουν σχόλια: