Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Τοποθετούνται για τη θερινή περίοδο οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ερέτριας



Ήδη από τις αρχές του Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες προκειμένου να επανατοποθετηθούν οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ερέτριας, οι οποίες φυλάσσονται και συντηρούνται κατά τη χειμερινή περίοδο.


Η πρώτη ράμπα που τοποθετήθηκε βρίσκεται στην παραλία της Ερέτριας, στο γκαζόν πλησίον του ΝΑΟΕ, ενώ σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και η δεύτερη ράμπα στην παραλία Μαλακώντα Ερέτριας.



Αναμένεται η επανατοποθέτηση δύο ακόμα ειδικών ραμπών στην παραλία Αμαρύνθου και στην παραλία Γεράνι, των οποίων οι εργασίες παρότι είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ήδη από σήμερα Πέμπτη 29/6, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, πιθανότατα να καθυστερήσουν καθώς διαπιστώθηκε από τους τεχνικούς ότι λείπουν κάποια εξαρτήματα, τα οποία χάθηκαν λόγω κλοπής ή δολιοφθοράς.



Το γεγονός ήδη ερευνάται, ενώ με παρέμβαση του δημάρχου κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου, γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατό οι ράμπες ΑμΕΑ στις δύο παραλίες της Αμαρύνθου.


φωτογραφία: Παραλία Μαλακώντα Ερέτριας 


Επίσης αξίζει να επισημάνουμε, ότι οι ειδικές αυτές ράμπες δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν και να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ενώ αποτελεί ένα σημαντικό βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων με αναπηρία να απολαύσουν πιο εύκολα τη θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους.



Γι’ αυτό και όλοι εμείς,
θα πρέπει να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να μην χρησιμοποιούμε τις ειδικές ράμπες κολύμβησης ή να παρεμποδίζουμε την πρόσβαση σε αυτές, και κυρίως να το επικοινωνούμε και στα παιδιά μας, ώστε να μην τις θεωρούν ως χώρο παιχνιδιού.

φωτογραφία 9/6/2023: Παραλία Ερέτριας (πλησίον ΝΑΟΕ) 



φωτογραφία 9/6/2023: Παραλία Ερέτριας (πλησίον ΝΑΟΕ) 



Παραλία Μαλακώντα Ερέτριας 



 Παραλία Μαλακώντα Ερέτριας 



Δεν υπάρχουν σχόλια: