Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Χωρίς ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας εν μέσω θερινής περιόδου


Πληθαίνουν καθημερινά τα παράπονα συμπολιτών μας, καθώς έχουμε μπει ήδη στον Ιούλιο και δυστυχώς στις παραλίες του Δήμου Ερέτριας δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ.


Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου "το Γεράνι", τοποθετήθηκε δημόσια, απαντώντας στις διαμαρτυρίες δημοτών και επισκεπτών της παραλίας Γεράνι της Αμαρύνθου.

 

Οι ειδικές ράμπες κολύμβησης ΑμΕΑ λειτουργούν σαν βοηθητικοί εξοπλισμοί, για να δώσουν σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα,  όπως το κολύμπι.

 

Τις ειδικές ράμπες, τις οποίες ο Δήμος Ερέτριας, έχει υλοποιήσει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕπανΕΚ), για την Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών από το 2018 και τις είχε τοποθετήσει δοκιμαστικά από το καλοκαίρι του 2020.  

Από τότε, κάθε χρόνο οι ράμπες φυλάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες για τη συντήρησή τους και κάθε καλοκαίρι, συνήθως από τις αρχές Ιουνίου, επανατοποθετούνται στις παραλίες της Ερέτριας και της Αμαρύνθου.

 

Συγκεκριμένα οι ράμπες τοποθετούνται στην παραλία της Ερέτριας, στο γκαζόν πλησίον του ΝΑΟΕ, στην παραλία Μαλακώντα, στην παραλία Αλαμπέικα Αμαρύνθου και στην παραλία Γεράνι Αμαρύνθου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: