Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ιωάννης Δημητρόπουλος: "Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είμαστε ενάντια στη μεθόδευση και στο μπάχαλο που επικρατεί"

Οι Δήμοι, οι σύλλογοι και οι φορείς της Εύβοιας και της Σκύρου, έδωσαν δυναμικά το παρόν στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται να μπουν σε Εύβοια και Σκύρο, ενώ εξαιρετικά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που κατέκλυσε την παραλία της Χαλκίδας το μεσημέρι της Κυριακής 13/11.


Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος πήρε το λόγο, ήταν μεστός και ουσιαστικός  στην τοποθέτησή του, ενώ η ομιλία του ο χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.




 
Ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στη θέση της δημοτικής αρχής, να αντισταθεί με κάθε μέσο και κάθε νόμιμο τρόπο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δηλώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια και ειδικότερα στον δήμο Ερέτριας. Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είμαστε εναντίον του ανορθολογισμού και της μεθόδευσης, προκειμένου να εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες όπου θέλει ο καθένας, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση στους τοπικούς φορείς και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά κυρίως χωρίς να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός, ώστε να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας.

 Η Εύβοια ως νησί έχει έκταση 3,670 τ.χλμ, ενώ η έκταση της Ελλάδας 132.000 τ. χλμ περίπου. Καλύπτει δηλαδή, το 2,7 της συνολικής εκτάσεως της Ελλάδας και έχει ανεμογεννήτριες έως τώρα γύρω στο 40%. Άρα δεν θα έπρεπε ούτε καν να το συζητάμε αυτό.».

Επίσης ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως "αυτό που ζητά η δημοτική αρχή είναι να σταματήσει κάθε ενέργεια για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Εύβοια, είτε έχει αδειοδοτηθεί, είτε είναι στη διαδικασία αδειοδότησης, αφού η Εύβοια είναι ήδη κορεσμένη".  

Ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως η διαμαρτυρία αυτή, μεταφέρει στους κυβερνώντες ένα ηχηρό μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια τους για τα αιολικά πάρκα σε Εύβοια και Σκύρο, τονίζοντας πως αυτό είναι το κοινό μήνυμα της συγκέντρωσης αυτής.


Φωτογραφία Δημάρχου ομιλία / eviaXpress


Σχετικά άρθρα:

Συνεπής και παρούσα η διοικούσα αρχή του δήμου Ερέτριας στη διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών, σήμερα στη Χαλκίδα - ΦΩΤΟ













Δεν υπάρχουν σχόλια: