Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Animal Earth: "ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ" - Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Ερέτριας

Ο Φιλοζωικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας "Animal Earth" με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Ερέτριας, με τίτλο "ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ" εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, για την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας της αρμόδιας για τα αδέσποτα Αντιδημάρχου κ. Αμερικάνου, αναφέροντας τα εξής:


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Ερέτρια  01-07-2024 / Αρ. Πρωτ. 174


ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ


Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή με έγγραφά μας ζητήσαμε τη συνεργασία καθώς λόγω της εμπειρίας μας πιστεύουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην επίλυση πολλών από τα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το πρώτο δίμηνο και όσο υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα ήταν αντιδήμαρχος ο κος Θ. Τσίγκας τα πρώτα δείγματα συνεργασίας, μας έκαναν να πιστέψουμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς ο κύριος Θ. Τσίγκας παραιτήθηκε πολύ νωρίς για προσωπικούς του λόγους που είναι σεβαστοί.

Τη θέση του ανέλαβε η αντιδήμαρχος κυρία Παρασκευή Αμερικάνου Κικίδου.

Στην πρώτη συνάντηση μαζί της που έγινε στη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής λίγο πριν το Πάσχα κάτω από φορτισμένο κλίμα, καθώς για άλλη μια φορά μας είχε απαγορευτεί η είσοδος στο καταφύγιο, μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων καταλήξαμε να μπορούμε να εισερχόμαστε στο καταφύγιο και να προσφέρουμε αυτά που έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα προσφέρουμε.

Μετά από αυτή τη συνάντηση και για διάστημα δέκα ημερών περίπου πιστεύαμε πως θα είχαμε μια καλή συνεργασία. Με λύπη μας διαπιστώσαμε πώς η διάθεση συνεργασίας με τον Animal Earth στην πράξη δεν υπάρχει.

Σε επείγουσες περιπτώσεις μηνυμάτων (ζωής ή θανάτου ζώου, περιθάλψεων, προμηθειών φαρμάκων κλπ ) δεν λάβαμε σχεδόν ποτέ απάντηση. Ούτε παίρνουμε απαντήσεις στις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Από 11-6-2024 με γραπτό μας αίτημα (αρ. πρωτ. 7167/11-06-2024) είχαμε ζητήσει συνάντηση με την κυρία Αντιδήμαρχο καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα προς επίλυση. Σε ξαφνική επίσκεψη της στο καταφύγιο στις 19-6-2024 κανονίσαμε επιτέλους συνάντηση για τις 27-6-2024. Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ! Καμία ενημέρωση για την αναβολή της, όπως θα όφειλαν, από το γραφείο αδέσποτων.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε την άρνηση συνεργασίας. Ο νόμος 4830/21 άρθ. 3 παρ.2(β) προβλέπει σαφώς τη συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία. Ο Animal Earth είναι ο μοναδικός μάχιμος φιλοζωικός στο δήμο Ερέτριας. Καθημερινά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση των αδέσποτων που είναι αποκλειστικής ευθύνης του Δήμου.




Η Προσφορά της Animal Earth σε εργασία και χρόνο προς το Δήμο


- Κάνουμε περισυλλογή, στειρώνουμε, περιθάλπουμε αδέσποτα ενήλικα και κουτάβια. 
- Αγοράζουμε και δίνουμε φάρμακα προσπαθώντας να διατηρούμε σε καλή υγεία τα αδέσποτα, όχι μόνο του καταφυγίου αλλά και τα υπόλοιπα που γνωρίζουμε να κυκλοφορούν στην πόλη ή σε περίχωρα. 
- Δεν αρκούμαστε μόνο στη πόλη της Ερέτριας, μας καλούν από Αμάρυνθο, Καλλιθέα, Γυμνό. 
- Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προώθηση υιοθεσιών
- Καταγγέλλουμε περιπτώσεις κακοποιήσεων και προσπαθούμε να βρούμε φιλοξενία σε ταλαιπωρημένα αποστεωμένα ζωάκια.
Φιλοξενούμε σκύλους και γάτες στα σπίτια μας που χρειάζονται θεραπείες. Επειδή ο δήμος δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο για την φροντίδα κουταβιών περιθάλπουμε όσα κουτάβια μπορούμε, είτε σε χώρους φιλοξενίας είτε ,εφόσον δεν είναι επικίνδυνο ,στο χώρο τον οποίο τα έχουμε βρει.

Βρισκόμαστε στο καταφύγιο 365 ημέρες το χρόνο, με μέσο χρόνο εργασίας κάθε εθελοντή τρεις ώρες το χειμώνα και περισσότερες από πέντε το καλοκαίρι. Συνεργαζόμαστε με σχολεία ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν φιλοζωικό πνεύμα.

Υιοθεσίες: Από την αρχή της λειτουργίας του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν δοθεί για υιοθεσία 45 αδέσποτα κυρίως κουτάβια αλλά και κάποια λίγα ενήλικα ,κυρίως του καταφυγίου. Κάποια από αυτά έχουν προωθηθεί σε υιοθεσίες στο εξωτερικό απολαμβάνοντας τη θαλπωρή μια σταθερής οικογένειας.





Η Προσφορά της Animal Earth σε χρήμα προς το Δήμο

Πολλοί πολίτες έχουν καταθέσει αιτήματα για στειρώσεις/περίθαλψη αδέσποτων ζώων στη γειτονιά τους τα οποία δυστυχώς ο δήμος δεν έχει καταφέρει να αναλάβει.

9ος-12ος/2023

 

 

 

 

 

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡ.

ΕΞΟΔΑ

ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΣΚΥΛΙΑ

Περισυλλογή-Μεταφορά

Σήμανση

Στείρωση

(εγκυμονούσες)

7

700 €

ΓΑΤΙΑ

Περισυλλογή-Μεταφορά

Στείρωση

19

760 €

 

1ος2024-σήμερα

 

 

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡ.

ΕΞΟΔΑ

ΣΚΥΛΙΑ

Περισυλλογή-Μεταφορά

Σήμανση

Στείρωση

(εγκυμονούσες)

16

1600 €

Περισυλλογή -Μεταφορά για στείρωση από Δήμο

9

 

 

ΚΟΥΤΑΒΙΑ εμβόλια-αποπαρασιτώσεις

11

360€

ΓΑΤΙΑ

Περισυλλογή-Μεταφορά

Στείρωση

40

1600 €

 

 

10ος2023 μέχρι σήμερα

ΝΟΣΗΛΕΙΑ

ΖΩΩΝ

8 σκύλοι

5 γάτες

2510 €

 



Όσο για τα φάρμακα παραμένουν οι δυσκολίες προμήθειας τους.
Ο Δήμος προμηθεύεται με μεγάλη καθυστέρηση τα απαιτούμενα φάρμακα για τα χρονίως πάσχοντα ζώα του καταφυγίου και μόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει να τα αγοράζουμε εμείς στα μεσοδιαστήματα. Αδιαφορεί παντελώς για την αγορά σκευασμάτων για την πρόληψη ασθενειών για τα υπόλοιπα αδέσποτα του δήμου. Τα αντιπαρασιτικά αυτά αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε εμείς.


Η μόνη σταθερή βοήθεια στα αδέσποτα είναι η παροχή τροφής για τα ζώα του καταφυγίου και ομάδων αδέσποτων που ταΐζονται από φιλόζωους. Όμως, όποιος αποφασίζει για τις προδιαγραφές των τροφών αγνοεί παντελώς τις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες τους (τροφή για κουτάβια έως 3 μηνών, σκυλιά με δυσανεξίες ή ενισχυμένη τροφή για υποσιτισμένα).


Είμαστε ο μόνος σύλλογος που κινούμενος πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας δεν ζητά χρήματα από τη δημοτική αρχή αλλά τον “χρηματοδοτεί”
αναλαμβάνοντας δικές του υποχρεώσεις.

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και προτάσεις για καλές πρακτικές για τη διαχείριση των αδέσποτων. 

Παρά την καλή μας πρόθεση, εισπράττουμε την απαξία και την περιφρόνηση.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί!!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: