Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Πετριές Εύβοιας - Εκκενώθηκαν οικισμοί – 26 εναέρια μέσα επιχειρούν



Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις Πετριές Ευβοίας γύρω στις 15:17 τη Δευτέρα 29/7 σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πετριές και Κριεζά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ενώ το «112» ήχησε για την εκκένωση τριών οικισμών καθώς στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ.



Συγκεκριμένα εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα προς του πολίτες από το «112»:

- Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.

- Στις 15:46, για απομάκρυνση:

Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.

Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια

- Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους,

- στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.




Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στις 20:00 το απόγευμα, το κύριο μέτωπο βρίσκεται στο τρίγωνο ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Στο σημείο επιχειρούσαν 189 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα, 26 ενάερια μέσα (16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα), καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών.
 Μέχρι στιγμής η φωτιά καίει σε δασική περιοχή, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικημένες περιοχές.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επίσης έχει μεταβεί Πυροσβεστικό Πλοιάριο από τον Πειραιά, ενώ στο σημείο έσπευσε και το Λιμενικό Σώμα και Δυνάμεις της Αστυνομίας για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων.


Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων, και οι οδηγοί στο συγκεκριμένο σημείο ακολουθούν τις εντολές της Αστυνομίας.


Επίσης, το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας Ε.Σ.Δ.Δ.Ε από την πρώτη ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις Πετριές και μετά από εντολή της Π.Υ Χαλκίδος έχει στείλει ένα όχημα εθελοντικό 4x4 1 τόνου το Ε.Σ.Δ.Δ.Ε 33 με 4 εθελοντές εκπαιδευμένους, ενώ 2 οχήματα έχουν παραμείνει στην Ερέτρια επιφυλακή.









Πηγές: ΕΡΝews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, 112GREECE, Δ.Τ. ΕΣΔΔΕ









Δεν υπάρχουν σχόλια: