Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας - Φωτογραφίες & Βίντεο

 


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ετήσιας πανήγυρης της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια, για την εορτή της «ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος», τελέστηκε την Κυριακή 23 Απριλίου στις 18:00, ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Ερέτριας.



Με λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη και χαρμόσυνη περίοδο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού εορτάσθηκε η ετήσια εορτή της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στην Ερέτρια, όπου φυλάσσεται η Θεομητορική Εικόνα της, την οποία, μετά την Μικρασιάτικη καταστροφή οι πρόσφυγες της νήσου Μαρμαρά μετέφεραν από το χωριό της Γαλλιμής στην πόλη της Ερέτριας και η ανάμνηση αυτού τού γεγονότος τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο το 2ήμερο της Κυριακής και Δευτέρας του Θωμά.

 

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου 2023, το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Β΄ Γραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Καραμούζη, με τη συμμετοχή Κληρικών της περιοχής. 


Ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, την οποία πλαισίωσαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.




Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή,  Ερέτριας κ. Ευάγγελο Τσώκο και Τουρισμού - Πολιτισμού κ. Αντώνη Τερζάκη, η πρώην Δήμαρχος Ερέτριας και σύμβουλος Πολιτισμού του Περιφερειάρχη κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ,  ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης κ. Νίκος Γουρνής, ο Ναύαρχος ε.α. κ. Νίκος Φατούσης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.



Την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, συνόδευσαν «τα Αγγελάκια» παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, εθελοντές της ΕΣΔΔΕ και πλήθος πιστών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πανήγυρης, την Δευτέρα 24 Απριλίου, από τις 7:00 έως τις 10:30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα προσφερθεί ευλογημένο φαγητό, παραδοσιακά κουλούρια, κόκκινα αυγά και άρτος.



ΒΙΝΤΕΟ Στιγμιότυπα από τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου 2023.



 

 
















φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: