Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Με πλήρη απαρτία η σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας εν όψει της θερινής περιόδου

Με πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25/4/2023 στις 11:00 π.μ. σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας στο Δημοτικό Κατάστημα της Αμαρύνθου, εν όψει της θερινής περιόδου.


Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους θέματα, που αφορούν την πρόληψη και την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

 


Τη σύσκεψη συντόνισε ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας κ. Κατερίνα Καρκαλέτση, ενώ συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Πέτρος Σμιλάκος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Κλωτσοτήρας Βασίλειος, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περ. Στερεάς Ελλάδας κ. Γίγας Κων/νος, ο Διοικητής του Α.Τ. Ερέτριας κ. Νικολακάκης Πέτρος, εκπρόσωπος του Β’ Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας Ανθ/ρχος Λ.Σ.  Χουλιάρας Μιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος, ο αντιδήμαρχος Αμαρύνθου κ. Γιώργος Σμπιλίρης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή,  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτα Μπούγα, ο πρόεδρος του ΔΚ Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς, εκπρόσωπος της ΔΚ Ερέτριας κ. Γκάγκαρης Χρήστος, ο πρόεδρος ΤΚ Καλλιθέας κ. Βασίλης Κοντογιάννης, η πρόεδρος της Κοινότητας Σέτας κ. Βαγγελίτσα Αργύρη, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σέττας κ. Προκ. Μωραΐτης, η διευθύντρια ΤΥΔΕ κ. Ζωή Λεμπέση, εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας «Αμαρυσία Άρτεμις» κ.  Κων/νος Ρόγκας, οι εκπρόσωποι τους Εθελοντικού Σώματος ΕΣΔΔΕ (Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας) κ. Χαρίκλεια Ντρέκη, κ. Στάθης Χαράλαμπος εκπρόσωπος του Fetes Club 4x4, κ. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου,  εθελοντής της ΕΔΔΑΚΟΔ κ. Κηρύκος Αθανάσιος.

Ενώ επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της ΤΚ Γυμνού κ. Χαϊνάς Γιώργος καταθέτοντας εγγράφως τις προτάσεις του, λόγω αδυναμίας του να παρευρεθεί.


 

 

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου, ενώ έγινε απολογισμός της περσινής θερινής περιόδου, σύμφωνα με τον οποίο, στην περιοχή μας εξελίχθηκαν ελάχιστες πυρκαγιές, χαμηλής κυρίως κλίμακας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών μας ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

Παράλληλα, τονίστηκε από τον κ. Δήμαρχο η σημασία της πρόληψης, του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και της ενημέρωσης και συνεργασίας των πολιτών.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρόπουλος: "Ως δήμος δίνουμε έμφαση στα μέτρα πρόληψης και συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη συλλογική προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων. Ο συντονισμός και η βέλτιστη συνεργασία όλων, προκειμένου να υπάρξει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας, αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς."


ΒΙΝΤΕΟ απόσπασμα από την τοποθέτηση του δημάρχου Ερέτριας

 κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου




 















Δεν υπάρχουν σχόλια: