Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Στον ανακριτή σήμερα Μίχος και Σοφιανίδης, οι δύο βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό - Έρχονται νέες συλλήψεις


Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα το μεσημέρι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, μαστροπός και βιαστής της 12χρονης στον Κολωνό. Κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και ένα περίπου χρόνο, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί.


Το κατηγορητήριο για τον Μίχο και η ογκωδέστατη δικογραφία 1000 περίπου σελίδων, που σχημάτισε η υποδιεύθυνση ανηλίκων, περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κυριολεκτικά καίνε τον Ηλία Μίχο και αποτυπώνουν τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη στα χέρια του.


Πλέον το στοίχημα για τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη υπόθεση είναι να ταυτοποιήσουν τους τουλάχιστον 10 άντρες που κατόπιν αμοιβής και φυσικά κατόπιν συνεννόησης με τον Μίχο κακοποίησαν σεξουαλικά την ανήλικη ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητα τους, αλλά και τους 200 άντρες που έδειξαν ενδιαφέρον να βρεθούν σεξουαλικά με το κοριτσάκι και προσέγγισαν τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, καθώς τα ψηφιακά αποτυπώματα που ελέγχονται εξονυχιστικά από τα εγκληματολογικά θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορείς, τουλάχιστον 15 άντρες οι οποίοι επικοινώνησαν μέσω chat σελίδας γνωριμιών στο ίντερνετ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που βρέθηκαν στον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Μίχου.

Το προφίλ που έβγαζε ο 53χρονος προς τα έξω έδειχνε έναν δραστήριο επιχειρηματία, οικογενειάρχη, ευσεβή, πρόσωπο πάσης υποψίας. Αυτά, μέχρι να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο σε ένα παιδί, βγάζοντας τις αρρωστημένες του διαθέσεις και βιάζοντας μια παιδική ψυχή.

Για τον λόγο αυτό από χθες το απόγευμα, ύστερα από εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του επιχειρηματία καθώς δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις ανηλίκων. Ακόμη οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να κρύβεται ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων και μαστροπών.




Με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου μαστροπού και βιαστή


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τον:

ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο.








Οι κατηγορίες

Σε βάρος του Ηλία Μίχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  1. βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  2. Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  3. Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση,
  4. Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  5. Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  6. Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής
  7. Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  8. Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, "η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας".


Στον ανακριτή και ο Ιωάννης Σοφιανίδης 

Εκτός από τον 53χρονο επιχειρηματία, το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και ο συγκατηγορούμενος του που φέρεται να πλήρωσε τον Ηλία Μίχο προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη



Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Σοφιανίδη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής, για τον οποίο κατόπιν εισαγγελικής εντολής δόθηκαν οι φωτογραφίες του και τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.






Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως και ο Σοφιανίδης διατηρούσε το προφίλ του σωστού οικογενειάρχη. Ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αρρωστημένες του ορέξεις, δεν τον εμπόδισαν να πληρώσει για να βιάσει μια ανήλικη. Το πλέον σοκαριστκό είναι, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή του κόρη έχει την ίδια ηλικία με το 12χρονου παιδί που βίασε.

Σε βάρος του Σοφιανίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: