Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΝΗΣ: "Πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και να λυθούν τα προβλήματα ειρηνικά"

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σχεδόν μονοπωλεί την αγωνία όλων μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ήδη προκάλεσε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 


Η τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ,  δημιούργησε μια "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" στην οποία συμμετέχουν ΟΛΟΙ!


Ο κ. Νίκος Γουρνήςεπικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ", στέλνει προς τους συνδημότες του, το ακόλουθο μήνυμα:




«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι ρητά και ξεκάθαρα καταδικαστέα από την Παράταξή μας, καθώς είναι αντίθετη, τόσο στο Διεθνές Δίκαιο, όσο και στον Χάρτη του ΟΗΕ και στις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των κρατών, χωρίς να αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες.

Όπως εξελίσσεται δραματικά η κατάσταση, διαφαίνεται, πως η συνέχιση της κρίσης και η αδυναμία επίλυσης των διαφορών με διπλωματικά μέσα, εγκυμονεί κινδύνους για την ανεξέλεγκτη εξέλιξη της αντιπαράθεσης.

Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, είναι παραδοσιακά μια χώρα, που μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, ως πρέσβειρα της ειρήνης και της συνεννόησης των λαών και αυτό οφείλει να πράξει.

Δεν υπάρχει λόγος, να παίρνουμε θέση συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο που μεθοδεύεται, με κανέναν τρόπο.

Αντίθετα, έχουμε κάθε λόγο να δηλώσουμε ως χώρα, που έχει υποστεί την εισβολή, την πλήρη και ομόφωνη αντίθεσή μας, σε κάθε μορφής επιθετικό - επεκτατικό πόλεμο.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και να λυθούν τα προβλήματα ειρηνικά»






Δεν υπάρχουν σχόλια: