Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ: "Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία"


Ο πόλεμος στην Ουκρανία σχεδόν μονοπωλεί την αγωνία όλων μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ήδη προκάλεσε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 


Η τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ,  δημιούργησε μια "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" στην οποία συμμετέχουν ΟΛΟΙ!


Η κ. Ασημίνα Καραμπέτσουεκλεγμένη με τη "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας, στέλνει προς τους συνδημότες της το ακόλουθο μήνυμα:




"Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

 

Η εισβολή αυτή αποτέλεσε το φιτίλι για να ανάψει ένας πόλεμος που έχει πολλά επεισόδια πίσω του. 

Για άλλη μια φορά, για συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων πολλών χωρών, για την αναβάθμιση τους στον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας, στους δρόμους μεταφοράς και εμπορίου, λαοί που ζούσαν σαν αδέλφια δεκαετίες ολόκληρες, αιματοκυλούνται. Πρόκειται για το πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ με την Ρωσία, με την όλο και πιο γενικευμένη εμπλοκή δυνάμεων. 

 

Βλέπουμε ότι η ΕΕ ξεκίνησε εντατικές πολεμικές προετοιμασίες,  η Γερμανία ανακοίνωσε εξοπλισμό - μαμούθ 100δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Αντίστοιχα και η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιώντας το έφορο έδαφος που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την ενίσχυση και πολλαπλασιασμό των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας, τη συμφωνία των Πρεσπών, που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι στόχευε στην ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και της έντασης της περικύκλωσης της Ρωσίας,  έρχεται να δώσει γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μας μπλέκει στο σφαγείο των ληστών. 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ λένε ξεκάθαρα απευθυνόμενοι στο λαό: να μην διαλέξουμε ληστή! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ,  για να ανοίξει ο δρόμος για απεμπλοκή της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και την ΕΕ με νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Καλούμε και στο Δήμο Ερέτριας τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, μέσα και από τα σωματεία τους, τους συλλόγους και φορείς να απαιτήσουμε να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κανένας φαντάρος μας έξω από τα σύνορα, να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που σπέρνουν το θάνατο. 

 

Κάτι ακόμα που χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι ότι τις συνέπειες αυτών των ανταγωνισμών, που εκτοξεύτηκαν με την έναρξη του πολέμου, τις πληρώνουμε με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, τους δυσβάστακτους λογαριασμούς ρεύματος, στο ότι πάμε με το σταγονόμετρο στο πρατήριο. Με αυτά πληρώνουμε τόσο καιρό και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα ραφάλ και τις φρεγάτες για να τα έχουν σήμερα διαθέσιμα οι ληστές μας. Την ίδια ώρα που ο λαός μας στενάζει η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν αγωνιστική απάντηση με κάθε τρόπο και μέσα από την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη. 


Να παλέψουμε για να δουλεύουμε και να ζούμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας."





Δεν υπάρχουν σχόλια: