Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ: "Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία"


 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σχεδόν μονοπωλεί την αγωνία όλων μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ήδη προκάλεσε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 


Η τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ,  δημιούργησε μια "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" στην οποία συμμετέχουν ΟΛΟΙ!



" Παρακολουθούμε εμβρόντητοι,  την παταγώδη αποτυχία της λογικής και του διαλόγου, μπροστά στο θρίαμβο του απόλυτου παραλογισμού και της ωμής βίας του πολέμου… εν έτει 2022.


Γινόμαστε μάρτυρες μιας εξαιρετικά επικίνδυνης γεωπολιτικής σύγκρουσης που εξελίσσεται στην Ουκρανία, μιας σύγκρουσης που μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, με αδιανόητες συνέπειες.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα, καθώς είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κατάφορα τις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των κρατών.

Η σκιά του πολέμου, αλλά και οι καταστροφικές του συνέπειες, βαρύνουν όχι μόνο τους λαούς των εμπλεκόμενων χωρών, αλλά εμμέσως αποτελούν κίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα!


Ως άνθρωποι, οφείλουμε να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ την ολέθρια πρακτική του πολέμου και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ, με τους πλέον πρόσφορους και ειρηνικούς τρόπους, τον άμεσο τερματισμό του, αλλά και να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, στους άμαχους και τους πρόσφυγες.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των παιδιών, σε κάθε γωνιά της γης, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και κάθε μορφής βία!"








Δεν υπάρχουν σχόλια: