Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΑΛΗΜΠΑΤΕ: "Τεχνοκρατικός, αλλά χωρίς αναπτυξιακό πρόσημο και δίχως κοινωνικό πρόσωπο" ο προϋπολογισμός του Δήμου Ερέτριας

Έντονη ήταν η κριτική της Αμφιτρίτης Αλημπατέ, σχετικά με την κατάρτιση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2021 του Δήμου Ερέτριας, η οποία και τον καταψήφισε στο σύνολό του.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή της για το θέμα, ανέφερε τα εξής:


"Η κατάρτιση και ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι η ύψιστη πράξη του Δ.Σ. 

Είναι ένα πολυσύνθετο έργο, που προϋποθέτει γνώση, όραμα και ρεαλισμό.

Προϋποθέτει στοχευμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης των αναγκών και των έκτακτων προκλήσεων της εποχής, καθώς και αναβάθμισης των υποδομών.

Απαιτείται να δίνει στήριξη και ελπίδα στους δημότες, στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και στην τοπική οικονομία.

Ειδικά εφέτος προϋποθέτει, επιπλέον, επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

 

Και το σημαντικότερο, στην εποχή μας πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Ο προϋπολογισμός 2021 του Δήμου Ερέτριας, που ήρθε προς ψήφιση, είναι τυπικός, τεχνοκρατικός, ισοσκελισμένος μεν στους αριθμούς, αλλά χωρίς αναπτυξιακό πρόσημο και, το σημαντικότερο, δίχως κοινωνικό πρόσωπο.

 

Επιπλέον, συντάχθηκε από τη δημοτική αρχή, χωρίς τη συνεργασία και συναίνεση των Παρατάξεων.

Καθρεφτίζει το δικό της όραμα και τρόπο διοίκησης.

 

Ως προς τα έργα, περιγράφει και καταγράφει τα χρηματοδοτημένα και συνεχιζόμενα έργα και προμήθειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής, γεγονός που έχουμε αναγνωρίσει ψηφίζοντας θετικά το Τεχνικό Πρόγραμμα, αφού περιελάμβανε τα δικά μας έργα!

 

Για τους παραπάνω λόγους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ τον προϋπολογισμό στο σύνολό του!"

 

Επίσης στο πλαίσιο της Συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό, η κ. Αλημπατέ, έθεσε επιπλέον τα εξής θέματα:

 

 - Την αξιοποίηση του Νησιού Ονείρων, ώστε να υπάρχουν έσοδα από την ακίνητη περιουσία, τονίζοντας πως ο Δήμος πληρώνει ΕΝΦΙΑ 192.000 ετησίως!

 

 - Τα χρέη στην Εφορία από το Νησί. Το 50%, όλο όσο είχε επιβληθεί στο Δήμο το 2016, το ρύθμισε, όπως ανέφερε, η  Δημοτική Αρχή επί θητείας της μακροπρόθεσμα (6.700 το μήνα με παρακράτηση από τους ΚΑΠ, για 27 χρόνια).  Και διευκρίνησε, πως το 2019 καταλογίστηκε στο Δήμο μας επιπλέον ποσό 2.700.000 ευρώ, γιατί τότε ολοκληρώθηκε η εξέταση των προσφυγών που είχαν κατατεθεί και στη ΔΕΝΟ, ποσό 1.295.000 ευρώ, τα οποία, επισήμανε πως θα περάσουν επίσης στο Δήμο. 

 

Θέμα για το οποίο, ζήτησε ενημέρωση για το τι πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή για μακροπρόθεσμη ρύθμιση, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι πρόστιμα για κακοδιαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης!

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: