Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών του Νοεμβρίου για τους εμπόρους που παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ζητά η ΕΣΕΕ

 

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέστειλε σήμερα Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση, καθώς και

 

στον Αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη ζητώντας την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου 2020 των εμπόρων που παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς Απασχολουμένων.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά: 
 
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι βιώνουμε το χειρότερο σενάριο που φοβόταν η αγορά: Κλειστά καταστήματα επί δύο μήνες, χαμένος ο εορταστικός τζίρος, πενιχρά και για πολλούς εμπόρους μηδαμινά αποτελέσματα από το “clickaway”, απούλητα εμπορεύματα, συσσωρευμένες υποχρεώσεις μηνών και παρατεταμένη αβεβαιότητα που δεν αφήνει την αγορά να «σηκώσει κεφάλι».

Εάν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που είναι σε αναστολή καλύπτονται από το κράτος, γιατί ο έμπορος που σήμερα δεν έχει καν τα προς το ζην, να πρέπει να τις πληρώσει από την τσέπη του; Είναι αν μη τι άλλο παράδοξο, την ώρα που το κράτος σχεδιάζει μία νέα ενίσχυση, τύπου επιστρεπτέας προκαταβολής για τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων το 2020, να απαιτεί ταυτόχρονα την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από επαγγελματίες που δεν έχουν καθόλου έσοδα λόγω της πανδημίας και του lockdown.
 
Θα είναι λοιπόν μία πράξη απόδοσης δικαιοσύνης και ισότητας από την Πολιτεία, να δώσει στον εμπορικό κόσμο - μετά από τόσα χρόνια που πληρώνει από το υστέρημά του- την ανταπόδοση που δικαιούται από τον Λογαριασμό αυτόν, δηλαδή την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές όλο αυτό το διάστημα».
 
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: