Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ιδιαίτερα καυστικός ο Νίκος Γουρνής: «Ο προϋπολογισμός του 2021, στερείται κοινωνικής ευαισθησίας και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης»

Την αντίθεσή του με τον προϋπολογισμό, που ήρθε την Δευτέρα 28/12 προς ψήφιση, αλλά και με τη γενικότερη πρακτική της δημοτικής αρχής, εξέφρασε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ δήλωσή του στον ΤΥΠΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ο Νίκος Γουρνής, ο επικεφαλής της Παράταξης  «Ένας Δήμος  - Ένα Μέλλον».

 

 

Τόσο ο ίδιος, όσοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην Παράταξή του και ήταν παρόντες στην συνεδρίαση για την συζήτηση του Προϋπολογισμού, δήλωσαν «παρών» κατά την ψήφισή του.

Σε δήλωσή του προς τον ΤΥΠΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ο Νίκος Γουρνής ανέφερε τα εξής:

« Η ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου, είναι πράγματι μια κορυφαία και εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, μέσα από την οποία η δημοτική αρχή, διατυπώνει τον πολιτικό της σχεδιασμό, αλλά και το μίγμα της πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει τον επόμενο χρόνο.

Μέσα από την οικονομική αποτύπωση του προϋπολογισμού της, μας φανερώνει πως πρόκειται να πράξει το 2021, σε όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο μας.

Η δημοτική  αρχή,  έφερε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2021, σε ένα γενικά πολύ ασφυκτικό πλαίσιο, λόγο της πανδημίας και αντί να προτάξει, λόγω τον ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, την κοινωνική πολιτική, δείχνει ότι στερείται  κοινωνικής ευαισθησίας,  ενώ δεν προσδιορίζει συγκεκριμένους στόχους και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

 Αυτό όμως, που διαφαίνεται ακόμα πιο έντονα, είναι η αδυναμία και η ανεπάρκεια, για συνεργασίες και συγκλήσεις, όχι μόνο με τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και με τις τοπικές κοινότητες του δήμου μας.»

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: