Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

«Κώστας Ζαχαριάς Vs Δημήτρης Αργύρης;» Παραίτηση ή "καρατόμηση" Ζαχαριά από την καθαριότητα και η «καυτή πατάτα» στον Δημήτρη Αργύρη;

Πολλά ερωτηματικά γεννά η νέα τροποποίηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων που αναγκάστηκε να αποφασίσει ο Δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής στις 3/10/2024, απαλλάσσοντας τον κ. Κώστα Ζαχαριά από την αρμοδιότητα στον τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων.


Η «καυτή πατάτα» ανατέθηκε στον Αντιδήμαρχο Αμαρύνθου κ. Δήμητρη Αργύρη, ο οποίος καλείται παράλληλα με τις αρμοδιότητες του Α’ Αναπληρωτή Δημάρχου να αναλάβει μεταξύ άλλων και την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερέτριας (Εδαφικής περιφέρειας της δημοτικής ενότητας Αμαρυνθίων), της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται, καθώς και την προστασία του Πρασίνου και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ενώ πρόσφατα, στις 3/6/2024 ο δήμαρχος είχε γνωστοποιήσει μια ακόμη τροποποίηση των αρμοδιοτήτων του Αντιδημάρχου κ. Ζαχαριά Κωνσταντίνου και ειδικότερα την κατάργηση της αρμοδιότητας περί οργάνωσης, συντονισμού, εποπτείας και ελέγχου όλων των λειτουργιών, της παρακολούθησης της πορείας του έργου «Πολιτικής προστασίας» & «Πολιτικής Άμυνας», αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βράκα Γεώργιο, ως Εντεταλμένο Σύμβουλο (χωρίς αμοιβή).

 

Μάλιστα η διοικούσα αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την τελετή γνωστοποίησης που έγινε στο Δημαρχείο της Αμαρύνθου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων καθαριότητας, κάνει λόγο για «Διορθωτικές κινήσεις στο διοικητικό σχήμα έκανε ο Δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής» ενώ στο ίδιο κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμαρχος και ο Δημήτρης Αργύρης έπλεξαν το εγκώμιο του Κώστα Ζαχαριά στο κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων, στο οποίο αποδεδειγμένα σημείωσε μεγάλη επιτυχία».

Τελικά τι από τα δύο ισχύει κύριοι της δημοτικής αρχής; Ο  κ. Ζαχαριάς έκανε πολύ σωστά την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά παραιτήθηκε ή κάτι δεν έκανε σωστά και καρατομήθηκε γιατί έπρεπε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις;

Μένει να δούμε στην πράξη αν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Αργύρης θα ξεπεράσει την  "αποδεδειγμένα μεγάλη επιτυχία» του προκατόχου του, στη θέση ευθύνης της καθαριότητας στη Δ.Ε. Αμαρυνθίων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: