Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Γιώργος & Εύα band πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους τη σημαντική βραδιά για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, της ετήσιας εκδήλωσης «Σκαρίμπα 2024»

Στο θέατρο Κωτσόπουλου στη Χαλκίδα , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 20 Σεπτεμβρίου με επιτυχία η καλλιτεχνική και περιβαλλοντική εκδήλωση " Ο Γ. Σκαρίμπας και η Φύση" στα πλαίσια του Έτους Σκαρίμπα 2024, από τον Σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, τον Σύλλογο Αλωνάκι , τον Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, και τον Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος - παράρτημα Εύβοιας.




Οι Γιώργος & Εύα band πλαισίωσαν με τις μουσικές τους την όμορφη εκδήλωση, όπου με αφορμή το έτος Γιάννη Σκαρίμπα στη Χαλκίδα, συζητήθηκαν μείζονα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και όλες τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω από την περιβαλλοντική κρίση της περιοχής εξαιτίας της λαίλαπας των ανεμογεννητριών και όχι μόνο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά, πόσο σημαντικό όπλο είναι η Τέχνη, σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.



Διαβάστηκαν ποιήματα του Σκαρίμπα, ακούστηκαν μελοποιημένα κάποια από αυτά, και έπειτα τη σκυτάλη πήρε ο διάλογος ανάμεσα στους παρευρισκομένους , που αγωνιούν για την τύχη του τόπου, εκφράζοντας από την πλευρά τους τις ανησυχίες τους, προτείνοντας ο καθένας με τη σειρά του μία κάποια λύση για όσα αφορούν την πολύπαθη Εύβοια.



Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν, όταν ο Γιώργος Καραχάλιος, ερμήνευσε το τραγούδι που έγραψε για την Εύβοια “Γεννήθηκα στην Εύβοια”, σε μουσική και στίχους δικά του, ενώ έντυσε με το μοναδικό του φλάουτο ο Δημήτρης Λιάσκος και με τα μοναδικά του κρουστά ο Νίκος Σουλιώτης. Ένα τραγούδι που είχε τη δυστυχή αφορμή των πυρκαγιών που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το νησί μας.





Οι Γιώργος & Εύα band εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες στους συλλόγους:

Σύλλογος Σιδερίτης

Σύλλογος τ’ Αλωνάκι

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος- Παράρτημα Ευβοίας

Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα








O Γιώργος & Εύα band μαζί με τον Πρόεδρο Λιάσκο Δημήτρη του Παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τους συνόδεψε με το φλάουτό του στο τραγούδι που έγραψε ο Γιώργος Καραχάλιος σε μουσική και στοίχο για την καμένη Εύβοια από τις φωτιές!




Ο ταλαντούχος μουσικός Νίκος Σουλιώτης συνόδεψε σε όλα τα τραγούδια τους ΓΙΩΡΓΟ & ΕΥΑ BAND με τα υπέροχα κρουστά του.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: