Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Επικίνδυνο, παράνομο, αυτοσχέδιο καρνάγιο δίπλα σε παιδική χαρά και βάρκες δεμένες με σχοινιά στα δέντρα κατά μήκος του αιγιαλού… Δείτε που


Η έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής, του λιμεναρχείου και των αρμόδιων φορέων είναι τουλάχιστον προκλητική και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν συμβεί σοβαρό ατύχημα σε κάποιο από τα παιδιά, που παίζουν και τρέχουν δίπλα στη παιδική χαρά, κάτω από τις σκουριασμένες και σαθρές βάσεις που στηρίζουν τα καΐκια του αυτοσχέδιου, παράνομου καρνάγιου και ανάμεσα στα σχοινιά από τις ελλιμενισμένες βάρκες, που έχουν κατακλύσει τον αιγιαλό και δημιουργούν αν μη τι άλλο μια απαράδεκτη εικόνα στο λιμανάκι της Αμαρύνθου.



Σε επιτόπιο ρεπορτάζ μετά από καταγγελίες δημοτών και επαγγελματιών, η τοπική εφημερίδα κατέγραψε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στο «βομβαρδισμένο» λιμανάκι, μετά την εγκατάλειψη του έργου από τον εργολάβο, και στο αυτοσχέδιο, παράνομο «καρνάγιο» που μολύνει καθημερινά με χρώματα και χημικά την ακτή, καθώς οι βάρκες έρχονται για επισκευή η μια μετά την άλλη. 

Ενώ η τραγική εικόνα συνεχίζεται, με τον αιγιαλό να έχει κατακλυστεί από ελλιμενισμένες βάρκες ερασιτεχνών ψαράδων, δεμένες πρόχειρα γύρω από τους κορμούς των δέντρων, γεμίζοντας την ακτή με σχοινιά «παγίδες», καθώς δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα αν το έργο πρόκειται να συνεχιστεί και πότε, δημιουργώντας έτσι σύγχυση και κινδύνους!

Και παρότι πληθαίνουν τα παράπονα για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, η δημοτική αρχή δηλώνει «αναρμόδια» για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμανάκι της Αμαρύνθου, αφήνοντας στο έλεος δημότες και επαγγελματίες της περιοχής μέσα στην τουριστική περίοδο!








\


\
\





 

Οι βάρκες καταφθάνουν για επισκευή η μια μετά την άλλη... 
(Φωτογραφίες  με νέα σκαριά 14/6/2024)







Στο λιμανάκι της Αμαρύνθου η κατάσταση είναι απαράδεκτη! 


Ο εργολάβος, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου για λογαριασμό του ΟΛΝΕ και καμάρωνε γι' αυτό η δημοτική αρχή... παράτησε ένα έργο στην μέση αφήνοντας πίσω του χάος και δημιουργώντας σύγχυση στους τοπικούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υπαρκτός!

Τώρα η δημοτική αρχή δηλώνει "αναρμόδια"  και κανένας δεν γνωρίζει πότε και αν θα συνεχιστεί το έργο... 










Ρεπορτάζ: Τύπος Ερέτριας



Δεν υπάρχουν σχόλια: