Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Κυριακή 14 Απριλίου: Η Ερέτρια συμμετείχε στη Μεγάλη Επιστροφή των δράσεων Let's do it Greece 2024!

 


Την Κυριακή 14 Απριλίου έγινε η μεγάλη επιστροφή του Let's do it Greece!
Της εθελοντικής δράσης που από το 2012 αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε σε όλη την Ελλάδα. Της ιδέας που ξεκίνησε από μια παρέα νέων παιδιών και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες εθελοντές και φορείς, με σκοπό να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε όλη τη χώρα μέσα σε μία μέρα, η οποία επανήλθε δυναμικά μετά τα τελευταία δύσκολο χρόνια λόγω της πανδημίας.


Με αφορμή τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, το Let's do it Greece ένωσε για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις του με κάθε γωνιά της Ελλάδας και ανέλαβε δράση,  οργανώνοντας την Κυριακή 14 Απριλίου, ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας των δασών της πατρίδας μας.

Η Ερέτρια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Let's do it Greece, οργανώνοντας διάφορες δράσεις για την προστασία των δασών και του πράσινου στον Δήμο μας.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ερέτριας, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και μαθητές του Σχολείου, εθελοντές του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας ΕΣΔΔΕ,  μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ, του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερέτριας ΝΑΟΕ, των Ενεργών Πολιτών Μέδουσα, της καλλιτεχνικής ομάδας «Λόγος Αέναος» με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας και της Τοπικής Κοινότητας Ερέτριας, συμμετείχαν ενεργά στη δράση, καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο στο παλιό Υδραγωγείο της Ερέτριας, που βρίσκεται πίσω από το Αρχαίο Θέατρο.   

Η δράση που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, εκτός από τον καθαρισμό, περιλάμβανε και συζήτηση για τα δάση μας και την προστασία τους, κολατσιό και σπιτική λεμονάδα, αλλά και παιχνίδι με τα παιδιά στην ύπαιθρο με μπάλες και σχοινάκια, με την ευγενική χορηγία της εθελοντικής ομάδας ΕΣΔΔΕ, η οποία εκτός από τη συμμετοχή της στη δράση καθαρισμού, ήταν εξοπλισμένη και για την παροχή πρώτων βοηθειών, σε περίπτωση ανάγκης.

 
















Δύο δράσεις διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Ερέτριας για το Let's do it Greece

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας διοργάνωσε δύο δράσεις, μια για τον καθαρισμό της παραλίας στο Νησί των Ονείρων και μια  για τον καθαρισμό του δυτικού μονοπατιού της διαδρομής προς το Καστέλι της Ερέτριας.


Διαβάστε αναλυτικά εδώ


Δύο δράσεις διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Ερέτριας συμμετέχοντας στην εκστρατεία Let's do it Greece


2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας - Καθαρισμός της Παραλίας στο Νησί των Ονείρων




2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας - Καθαρισμός του δυτικού μονοπατιού της διαδρομής προς το Καστέλι της Ερέτριας





Σχετικό άρθρο:

Κυριακή 14 Απριλίου - Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!







Δεν υπάρχουν σχόλια: