Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση μελών και φίλων του Φιλοζωικού - Περιβαλλοντικού συλλόγου Ερέτριας Animal Earth και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. τα μέλη και οι φίλοι του Φιλοζωικού - Περιβαλλοντικού συλλόγου Ερέτριας Animal Earth πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους ενημερωτική συνάντηση  και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ανταλλάσσοντας ευχές και ελπιδοφόρα μηνύματα!


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών και φίλων του συλλόγου Animal Earth  την Κυριακή 28-1-2024 σε καφέ στην παραλία Ερέτριας, η πρόεδρος κ. Νόπη Μαυροπούλου παρουσίασε με συντομία τα πεπραγμένα του συλλόγου από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, αναφέροντας τα εξής:


" - Για το θέμα των φαρμάκων, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα ο σύλλογός μας στήριζε και στηρίζει τον Δήμο πληρώνοντας όλα τα φάρμακα που χρειάζονται για ζώα του καταφυγίου με ερλίχια, αλλά και λεϊσμανίωση (καλαζάρ). 

Μέχρι στιγμής το κόστος των φαρμάκων ανέρχεται σε 405€. Ενώ πρόσφατα πληρώσαμε άλλα 120€ για την αγορά φαρμάκου για θεραπεία σκυλίτσας με καλαζάρ, εκτός καταφυγίου που φέρει τσιπάκι στο όνομα του Δήμου.

Εκτός του καταφυγίου δίνουμε επίσης φάρμακα προληπτικά σε αδέσποτες σκυλίτσες προκειμένου να στειρωθούν, για σκυλιά αδέσποτα που μπλέκουν σε καυγάδες και τραυματίζονται. 

Έχουμε πληρώσει για εξετάσεις εγκαταλειμμένου σκύλου, αλλά και για τον πλήρη εμβολιασμό μέχρι σήμερα 20 κουταβιών

Συνδράμουμε οικονομικά στη σίτιση κουταβιών που εγκαταλείφθηκαν σε σκουπιδοτενεκέδες ή γεννήθηκαν από σκυλίτσες που αν και είχαν κατατεθεί αιτήσεις από πολίτες για στείρωση ο Δήμος αδιαφόρησε.

- Για το θέμα των νοσηλειών φροντίσαμε για θεραπείες δύσκολων περιστατικών, όπως η περίπτωση της σκυλίτσας με τα τρία κουτάβια της που ήρθε στο καταφύγιο με σαρκοκοπτική ψώρα σε άθλια κατάσταση. Της μικρής γατούλας που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί κι αν και τριποδάκι υιοθετήθηκε!

 Του γάτου που βρέθηκε με εγκαύματα στην Αμάρυνθο, θεραπεύτηκε και σήμερα απολαμβάνει τα χάδια της οικογένειας που τον υιοθέτησε. Του άλλου γάτου με ρινοτραχειίτιδα, που είναι τυφλός αφαιρέθηκε το μάτι, στειρώθηκε και αναζητά την οικογένεια που θα τον φροντίσει καθώς είναι ζωηρότατος και απίστευτα τρυφερός. Τη νοσηλεία της σκυλίτσας Κοκό που είχε σοβαρή μόλυνση στο αυτί, από άγανο όπως αποδείχθηκε. Τη νοσηλεία κουταβιού με τύφο, το οποίο επιβίωσε και επέστρεψε στους ανθρώπους που το φιλοξενούν. Τέλος στη νοσηλεία της κυνηγοσκυλίτσας που επί μήνες περιφέρονταν στην πόλη μας πληγιασμένη. Παρά την ενημέρωση του δήμου την αγνόησαν. Μετά από πολύ κόπο την πιάσαμε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία, όπου διαπιστώθηκε πως εκτός από σαρκοκοπτική ψώρα πάσχει και από λεϊσμανίωση. Σήμερα φιλοξενείτε από μέλος μας που την φροντίζει με πολύ αγάπη.


- Οι στειρώσεις είναι επίσης ένα εξίσου σημαντικό θέμα. Εννέα σκυλίτσες έχουν στειρωθεί. Όλες βρίσκονταν σε λίστα του Δήμου μετά από αίτηση συμπολιτών μας για σειρά προτεραιότητας… Η μία ήδη από την πρώτη της εγγραφή γέννησε δύο φορές και παραλίγο τρίτη αν δεν την προλαβαίναμε. Όλες οι σκυλίτσες μετά την στείρωσή τους επανεντάχθηκαν.

Ως προς τις γάτες, με την οικονομική στήριξη της Σταματίνας Σταματάκου στειρώθηκαν 15 γάτες στο Λιμανάκι της Αμαρύνθου. Με την οικονομική βοήθεια συμπολιτών μας μερικώς ή ολικώς…στειρώθηκαν άλλες 32 γάτες σε Ερέτρια και Αμάρυνθο. Συνολικά έχουν στειρωθεί 47 γάτες.

- Σχετικά με τις υιοθεσίες το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιούμε μας επιτρέπει να απορρίπτουμε άτομα που το προφίλ τους δεν συνάδει με την υπεύθυνη υιοθεσία. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε δώσει για υιοθεσία 22 σκυλιά στη πλειοψηφία κουτάβια και ένα γάτο.

Ενώ βρίσκονται σε φιλοξενία από μέλη μας 4 ενήλικα σκυλιά και 3 κουτάβια.

Παράλληλα με τα παραπάνω θα αναφερθώ και σε όσα είχαμε να αντιμετωπίσουμε:

●Αρκετές γενικές συνελεύσεις (γενικές και έκτακτες) για διαγραφή μελών.

●Παράλογες καταγγελίες στην αστυνομία από το πρώην μέλος μας και πρώην κτηνίατρο, από 1/1/23 προγράμματος Δήμου.

●Οργανώθηκαν 3  bazaar (στις 28/10/23, στις 2 & 3/12/23 και την παραμονή Χριστουγέννων).

●Κινητοποιηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση όταν πρόσκαιρα μπήκε λουκέτο στο καταφύγιο και δεν είχαμε πρόσβαση.

●Για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου δημιουργήσαμε ημερολόγιο του 2024.

Ως Φιλοζωικός σύλλογος που ενδιαφέρεται για την ευζωία των ζώων συντροφιάς προβήκαμε σε καταγγελίες στην αστυνομία:

- Για ιχνηλάτη που είχε καταχωρημένο μικροτσίπ προκειμένου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Ο σκύλος φιλοξενείται εδώ κι έναν μήνα καθώς κωλυσιεργεί η   αστυνομία Λαμίας.

- Για Πιτ Μπουλ που βρέθηκε στη Μαγούλα, επίσης με καταχωρημένα στοιχεία ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Η προσπάθεια ευόδωσε με τη συνεργασία σωματείου ,αστυνομίας Ερέτριας, ιδιοκτήτη και Εισαγγελίας Χαλκίδας.

- Σε Ερετριανό που είχε μόνιμα δεμένη σκύλα για να θηλάζει τα 3 κουτάβια της και δίπλα αρσενικό pitbull. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αγνοούνται τα κουτάβια.



ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μέχρι σήμερα σε συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο κ. Θωμά Τσίγκα βλέπουμε έναν σεβασμό απέναντί μας και μία διάθεση να κινηθεί η Αντιδημαρχία όπως προστάζει ο νόμος.


Ζητούν τη γνώμη μας για σημαντικά θέματα όπως πχ. ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, αλλά και σε θέματα καθημερινά. Έχουν ήδη αντιληφθεί μέσω των δράσεών μας τη διάθεση να σταθούμε δίπλα στον Δήμο. Αυτό θα συνεχιστεί ομαλά όσο ο Δήμος ανταποκρίνεται στις ευθύνες του.


Στόχος μας δεν είναι μόνο η βοήθεια σε στειρώσεις -υιοθεσίες αλλά να πραγματοποιηθούν αυτά που προβλέπει ο νόμος για τους Δήμους:


-Εύρεση πόρων για ετήσια προγράμματα στειρώσεων-θεραπειών

-Κατάθεση σοβαρού επιχειρησιακού σχεδίου που σημαίνει ανάλογη αντιμετώπιση του Δήμου από το κράτος

-Ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου (υπάρχουν τα χρήματα)

-Ίδρυση νέου χώρου προσωρινής περίθαλψης ή νομιμοποίηση του παρόντος



Και όπως λένε το καλύτερο όλων η πρόληψη.

Γι' αυτό και έχουμε στενή συνεργασία μας με την ΠΦΠΟ.

Απευθυνόμαστε εκεί κυρίως για εύρεση λύσεων σε νομικά θέματα.



Συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα Παιδείας της Ομοσπονδίας που αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών στη φιλοζωία. 

Είδη η Γραμματέας μας είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής που σκοπό έχει την επιμόρφωση εθελοντών για να μπορούν να εφαρμόσουν τα προγράμματα της ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή επιμορφώνονται τρία μέλη μας.

Με παρότρυνσή μας το 1ο και 2ο Δημοτικό της Ερέτριας συμμετέχουν στο δίκτυο σχολείων για την προαγωγή της φιλοζωίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς. Συντονίστρια για το 2ο Δημοτικό είναι η πρόεδρος μας.

Τέλος κλείνοντας θα κάνω μια αναφορά στην απώλεια του σκύλου Απόλλωνα(Άπο), που πήγε για ζευγάρωμα στην περιοχή του γηπέδου και μάλλον κτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο αυτοκίνητο. Μετά από 15 χρόνια ζωής στους δρόμους της Ερέτριας, φίλος όλων των μαθητών και φιλόζωων συμπολιτών μας."

 








Δεν υπάρχουν σχόλια: