Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ένα υπέροχο ταξίδι στην αρχαιότητα έκαναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας κάνοντας μια εικονική περιήγηση στην αρχαιότητα, με τη βοήθεια της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα.


Στo πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα ΄΄Ερέτρια, ματιές σε μία αρχαία πόλη΄΄ είχαν την ευκαιρία ακολουθώντας την Αριστοκρατεία και τον Κλεόνικο, δύο παιδιά που ζούσαν στην πόλη τους κατά την αρχαιότητα, να ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν!


Η κ. Χριστίνα Παγώνη, αρχαιολόγος του ESAG και από φέτος υπεύθυνη για τα προγράμματα προβολής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα, ξενάγησε τους μαθητές σε μια εικονική περιήγηση με τους αρχαίους Ερετριείς, ενώ στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το έργο των αρχαιολόγων και των αναστηλωτών.

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας κ. Ελένη Μιτζιφίρη και οι  εκπαιδευτικοί κ. Παναγιώτα Παρλαμέντη και Αθανάσιος Βοζίκης ευχαριστούν θερμά την κ. Χριστίνα Παγώνη, αρχαιολόγο της ESAG και τον κ. Tobias Krapf, συνδιευθυντή της ανασκαφής στην Αμάρυνθο, για την εξαιρετική εικονική περιήγηση και την χρήσιμη εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές του σχολείου.















Δεν υπάρχουν σχόλια: