Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Η "ΦΛΟΓΑ" άναψε και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας μέσω του προγράμματος "Απλώνω Ευτυχία" - Τι συνειδητοποίησαν οι μαθητές


Άναψε και στην Ερέτρια και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η «ΦΛΟΓΑ» του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια μέσω του προγράμματος «Απλώνω Ευτυχία». Ο βροχερός καιρός όμως δεν επέτρεψε να απλωθεί η μπουγάδα όπως της άξιζε στο ΚΕΠ Ερέτριας στις 28/01/2024 όπου έλαβε χώρα.


Οι μαθητές είχαν ζωγραφίσει  πάνω σε άσπρο Τ-Shirt  τι είναι για αυτούς ευτυχία. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες  στις τάξεις  πρόγραμμα τριών σταδίων του σωματείου «ΦΛΟΓΑ»

•Πώς αισθάνεστε τώρα; Γιατί;

•Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Πού βρίσκουμε την ευτυχία;

Οι μαθητές κατέληξαν (ανάλογα την ηλικία τους) στο συμπέρασμα πως η  ευτυχία βρίσκεται στα απλά, καθημερινά που έχουν ενώ κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας δεν τα έχουν και επομένως οφείλουν να είναι ευγνώμονες και χαρούμενοι . Ευγνώμονες γιατί έχουν ζωή, οικογένεια, φίλους και πάνω από όλα  υγεία.

Συνειδητοποίησαν  τη δυνατότητα  προσφοράς νέας ζωής στον συνάνθρωπο μέσω της  μεταμόσχευσης μυελού των οστών και μάλιστα με έναν πολύ απλό, ανώδυνο τρόπο πια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: