Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Δυναμικά ξεκίνησε ο Βαγγέλης Στρουμπούλης στη Δημοτική Επιτροπή - Τι δήλωσε μετά την 1η Συνεδρίαση την Τρίτη 16/1


Δυναμικά ξεκίνησε ο Βαγγέλης Στρουμπούλης ως μέλος στη Δημοτική Επιτροπή, κάνοντας και δημόσια ανάρτηση δηλώνοντας την αντίθεσή του σε δύο σημαντικά θέματα που ήρθαν προς ψήφιση την Τρίτη 16/1 στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής.


Οι αντιρρήσεις του αφορούσαν το 7ο θέμα ημερήσιας διάταξης και την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση μελέτης "Επέκταση Παραλίας Αμαρύνθου με Μαρίνα και Υδατοδρόμιο", καθώς και το 8ο θέμα που αφορούσε την αποδοχή δωρεάς Η/Μ μελέτης βρεφονηπιακού σταθμού Αμαρύνθου από την ΤΕΡΝΑ.


Πιο αναλυτικά ο κ. Στρουμπούλης αναφέρει:


 " Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/1/24 η 1η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με 10 θέματα.

Από την πλευρά μου ως μέλος της Επιτροπής θεωρώ σημαντικό να επικεντρωθώ σε δυο θέματα και να ενημερώσω όλους εσάς για τις θέσεις μου αλλά και της παράταξης που εκπροσωπώ "Μαζί Ενωμένοι για το Αύριο".


• Για το θέμα 7ο της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε την ματαίωση και επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση μελέτης «επέκταση παραλίας Αμαρύνθου με μαρίνα και υδατοδρόμιο» ζήτησα από το σώμα την αναβολή του θέματος και συζήτησης του στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα διεξαγόταν την επόμενη ημέρα, διότι θεωρώ το έργο αυτό μείζονος σημασίας και αξίας για την Αμάρυνθο. Σκοπός της πρότασης μου ήταν η καλύτερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αλλά κυρίως των πολιτών. Δυστυχώς η πρόταση μου δεν έγινε δεκτή! Ευχόμαστε σύντομα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με σκοπό την λεπτομερή ενημέρωση από τις τεχνικές μας υπηρεσίες ώστε όλοι μαζί σύμβουλοι, φορείς και ενεργοί πολίτες να πάρουμε τις πιο σωστές αποφάσεις για τον τόπο μας.


• Για το θέμα 8ο της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε την αποδοχή δωρεάς Η/Μ μελέτης βρεφονηπιακού σταθμού Αμαρύνθου από την ΤΕΡΝΑ τοποθετήθηκα ΑΡΝΗΤΙΚΑ για δυο βασικούς λόγους.


Ο 1ος αφορά την πάγια προσωπική μου θέση ότι τα ‘ανταποδοτικά οφέλη’ για τις κοινωνίες που αποδίδονται από τις εταιρίες είναι σαν τα καθρεφτάκια που έδιναν στους ιθαγενείς τον 15ο αιώνα στην Λατινική Αμερική…


Ο 2ος ότι με απόφαση προηγούμενων διοικήσεων τα χρήματα αυτά είχαν προβλεφθεί για δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου τύπου μπαλόνι στην Αμάρυνθο… με τέτοιου είδους αποφάσεις (σε συνέχεια και άλλων παρόμοιων τα τελευταία χρόνια) μάλλον το μπαλόνι ξεφούσκωσε μαζί με τις προσδοκίες…


Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου 2024 με ομόφωνη απόφαση είμαι μέλος της επιτροπής παιδείας. Μέσα από αυτό το όργανο θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίξω σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τα παιδιά μας… το μέλλον του τόπου μας.


Βαγγέλης Στρουμπούλης
Δημοτικός Σύμβουλος "







Δεν υπάρχουν σχόλια: