Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Η Ερέτρια άνοιξε την αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Σάββατο 2/12 με μια λαμπερή γιορτινή βραδιά!

 


Μια υπέροχη γιορτινή βραδιά με πλούσιες εκδηλώσεις διοργάνωσαν φέτος για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ερέτρια, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σχολές χορού και εθελοντές με την αρωγή του Δήμου Ερέτριας.
 

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση, υπέροχα χορευτικά και τραγούδια, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στην κατάμεστη πλατεία της Ερέτριας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, που έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, ενώ θερμό χαιρετισμό απεύθυνε και η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας κ. Κατερίνα Κυριακοπούλου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους Συλλόγους για την υπέροχη διοργάνωση.


 





Μια εξαιρετική Παιδική Θεατρική Παράσταση "Το Δώρο της Παπλωματούς" διοργάνωσε η εκπαιδευτικός κ. Γιώτα Παρλαμέντη με παιδιά της Στ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ερέτριας, σε συνεργασία με τη Σχολή Μπαλέτου της κ. Στέλλας Καρακατσάνη, το Σύλλογο Παραστατικών Τεχνών Once Upon a Dance της Ζωής Μακρυγιάννη και με το Ευβοϊκό Ωδείο της κ. Μαρίας Γούναρη. Τις στολές των μικρών ηθοποιών επιμελήθηκε ο Σύλλογος το «Καρναβάλι της Αμαρύνθου» και τα σκηνικά η εκπαιδευτικός κ. Γιώτα Παρλαμέντη.

 










Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τις δασκάλες Χρύσα Κεσίδου, Νόπη Μαυροπούλου και Νάνσυ Μουλά,  παρουσίασαν στην νοηματική γλώσσα και παράλληλα τραγούδησαν το τραγούδι Αι Βασίλη φέρε δώρα.





Ακολούθησε η  Χορωδία της Ερέτριας «Λύρα Απόλλωνα» με παραδοσιακά κάλαντα, τα καράβια Χιώτικα, τα κάλαντα Κυκλάδων και τα Μωραϊτικα Κάλαντα.



Ενώ η παιδική χορωδία του Ευβοϊκού Ωδείου της κ. Μαρίας Γούναρη παρουσίασε τα τραγούδια Τρίγωνα κάλαντα, τα κάλαντα Χριστουγέννων, τον μικρό τυμπανιστή και το τραγούδι Caroll οf the bell.




Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Κανάρης με τον χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Ελευθερίου χόρεψε παραδοσιακά κάλαντα.



Η Σχολή Μπαλέτου της κ. Στέλλας Καρακατσάνη παρουσίασε υπέροχες χορογραφίες σε μοντέρνους χορούς, κάρακτερ και σύγχρονο.









Ο Σύλλογος Once upon a dance της Ζωής Μακρυγιάννη με το εργαστήριο σοκολάτας και η Σχολή χορού art &dance 










 Η Σχολή χορού art &dance της κ. Γιούλη Θεοδώρου από την Αμάρυνθο που παρουσίασε χορογραφία τη βασίλισσα του χιονιού.







Τον συντονισμό και την παρουσίαση των εκδηλώσεων ανέλαβαν η κ. Έλσα Πασχαλίδου και η κ. Τασούλα Κακαβά,  μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Άγγελο και Μαριλένη και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαριτίνα και Θανάση.

 

Οι δασκάλες του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Αργύρη και η κ. Γιαγκούλα ανέλαβαν τη φωταγώγηση του δέντρου με τα αγγελάκια, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με την διευθύντρια την κ. Ελένη Μιντζιφίρη και τους εθελοντές  ανέλαβαν εργασίες για την τοποθέτηση καθισμάτων, τη φροντίδα του χώρου πριν και μετά την εκδήλωση.

 

Οι Σύλλογοι του 1ου, 2ου  και 3ου  Νηπιαγωγείου και του  1ου και 2ου  Δημοτικού,  του Γυμνασίου και του Λυκείου και το Φιλοζωικό Σωματείο Animal Earth συμμετείχαν στο στολισμό και με bazaar δώρων.

 

Το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας E.Σ.Δ. Δ.Ε. βοήθησε στη χωροθέτηση και προσέφερε κεράσματα.

 

Το εθελοντικό Σώμα  Fetes Club 4Χ4 συμμετείχε πλαισιώνοντας την εκδήλωση με τον Άγιο Βασίλη που έκλεισε την όμορφη βραδιά μοιράζοντας δωράκια και χαμόγελα στα παιδιά!

 

Ο Ναυταθλητικό Όμιλος Ερέτριας ΝΑΟΕ προσέφερε ζεστή σοκολάτα και οινόμελο και ιδιαίτερα το δραστήριο μέλος του η κ. Ντέμη Κουρή βοήθησε στο στολισμό, αλλά και σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της διοργάνωσης.

 

Ο  Σύλλογος Ενεργών Πολιτών η Μέδουσα , ανέλαβε ο ταχυδρομείο Αι Βασίλη.

 

Ενώ πολλοί ήταν οι χορηγοί των εκδηλώσεων και πλούσια τα γλυκίσματα που προσφέρθηκαν από όλους τους φούρνους της Ερέτριας.

 

Τα βεγγαλικά που πλαισίωσαν το άναμμα του δέντρου ήταν προσφορά της Πυροτεχνήματα Ψωμάς.

 

Φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά το Φωτογραφείο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ για τη συνεργασία.















Δεν υπάρχουν σχόλια: