Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Τρίτη 5/12 - Αναπαράσταση και χοροστάσι κατά την περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγ. Νικολάου στην Ερέτρια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. Κανάρη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" σε συνεργασία με την Ενορία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, διοργανώνει μια τιμητική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγ. Νικολάου.


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του πολιούχου της Ερέτριας, στο λιμάνι της πόλης θα γίνει αναπαράσταση της προσκυνήσεως της ιερής εικόνας του Αγίου, από τον ένδοξο αγωνιστή της επανάστασης του 1821 Κωνσταντή Κανάρη.

Ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το χοροστάσι του Αγ. Νικολάου από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Κανάρης, με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Ελευθερίου. 

Επίσης συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρόβρυσης Χαλκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η Ανθηδών 1979» και ο Σύλλογος Πολιτών Χαλκίδας «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ».

Μετά τη δοξολογία και την περιφορά στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Νικολάου, η χορωδία «Λύρα Απόλλωνα» θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια υπό την εποπτεία του μαέστρου κ.  Κοκκίνη Γεώργιου.



Η πρόσκληση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:


Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

"Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας «Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ» σε συνεργασία με την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της περιφοράς της Ιερής Εικόνας, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, εντός του λιμένα. 

Θα γίνει αναπαράσταση προσκυνήσεως της Ιερής Εικόνας του Αγίου από τον ένδοξο αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Κωνσταντή Κανάρη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το χοροστάσι του Αγίου Νικολάου από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

Συμμετέχουν:

α) Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρόβρυσης Χαλκίδας

β) Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η Ανθηδών 1979»

γ) Σύλλογος Πολιτών Χαλκίδας «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

Υπεύθυνος Εκδήλωσης: Δημήτρης Ελευθερίου (χοροδιδάσκαλος)

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους και τη συμμετοχή τους:

α) Τον πλοίαρχο και πλοιοκτήτη κ. Βασίλειο Δεληγιάννη

β) Fetes Club Ερέτριας 4Χ4 (Φίλοι Εθελοντές Τετρακίνητοι Ευβοίας)

γ) Ευαγγελίου Ανδρέα και Ευαγγελίου Κωνσταντίνο, συμπλοιοκτήτες του καϊκιού «Νέα Ψαρά».


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 

Μετά τη δοξολογία και την περιφορά στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Νικολάου, η χορωδία «Λύρα Απόλλωνα» θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια υπό την εποπτεία του μαέστρου κ.  Κοκκίνη Γεώργιου.

 

Ο Άγιος Νικόλαος, ο πολιούχος της Ερέτριας, να μας βοηθά και να μας προστατεύει."



φωτογραφίες αρχείου




Δεν υπάρχουν σχόλια: