Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Άνω Βάθεια: Με λαμπρότητα πανηγύρισε o Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τον προστάτη του χωριού - ΦΩΤΟ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κοινότητα της Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας η εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη και εφόρου του χωριού.



Την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσυλλογιώτατου Αρχιμαδρίτου π. Νεκταρίου Ευγενικού, πλαισιούμενος από τον ιερομόναχο π. Χρύσανθο Χριστοφή και τον εφημέριο του φερώνυμου Ιερού Ναού της Άνω Βάθειας, πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Αργύρη.

Τον Θείο λόγω κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Ευγενικός, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Νικολάου.

Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και τον ιερομόναχο π. Χρύσανθο Χριστοφή, ενώ ακολούθησε η Περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

 








Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ιερομόναχος π. Χρύσανθος Χριστοφής πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ιερού ναού π. Δημήτριο Αργύρη, ο οποίος εκήρυξε το Θείο λόγο και ανέλυσε το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου.

 Στη Θεία λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή, καθώς και ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος  κ. Νικόλαος  Γουρνής, συνοδευόμενος από τον κ. Αργύρη Δημήτριο και την δημοτική σύμβουλο κ. Βούλα  Αμερικάνου.

Ακολούθησε το καθιερωμένο έθιμο του χωριού, όπου προσφέρθηκε ευλογημένο φαγητό μπακαλιάρος με ρεβυθόρυζο, το οποίο προσέφερε εξ’ ολοκλήρου η νέα δημοτική αρχή του κ. Νικόλαου Γουρνή.

Ο εφημέριος π. Δημήτριος Αργύρης ευχαρίστησε όλους όσους συνέφεραν για να γίνει αυτό όμορφο πανηγύρι.








Σχετικό άρθρο:








Δεν υπάρχουν σχόλια: