Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ντορίνα Μυτακίδου: «Ο ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ είναι μία σύγχρονη κυψέλη αγωγής και διαπαιδαγώγησης για τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 4 ετών»


«Ο ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ είναι μία σύγχρονη κυψέλη αγωγής και διαπαιδαγώγησης για τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 4 ετών. Είναι το πρώτο βήμα προς την αυτονομία τους, που κάνει παράλληλα πιο εύκολη την προσαρμογή τους στο επόμενο μεγάλο στάδιο, αυτό της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς τα βοηθά να απομακρύνονται σταδιακά από το οικογενειακό τους περιβάλλον και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες», μας είπε η κ. Ντορίνα Μυτακίδου, Νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια του Παιδικού Σταθμού.



«Στόχος μας είναι να μπορέσει το κάθε παιδί να αναπτυχθεί ισορροπημένα σε ψυχοκοινωνικό, νοητικό και σωματικό επίπεδο, να εξελιχθεί και να τεθούν οι σωστές βάσεις για την περαιτέρω πρόοδό του, σεβόμενοι πάντα τη μοναδικότητα και τις ανάγκες του.

Για το λόγο αυτό, ο Παιδικός Σταθμός ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ είναι στελεχωμένος με εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό, που εξασφαλίζει σύγχρονη και ποιοτική αγωγή, εκπαίδευση και φροντίδα στα παιδάκια της προσχολικής ηλικίας.

Η τάξη μας είναι διαμορφωμένη σε ελκυστικά κέντρα ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων, με βιβλιοθήκη, γωνιά πλαστικής, γωνιά εικαστικών με διάφορα είδη υλικού για πειραματισμό, μανάβικου, μουσικής και επιτραπέζιων παιχνιδιών και παζλ.





Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται:


  • ομαδικά παιχνίδια για την κοινωνικοποίηση των παιδιών, 
  • εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής
  • κουκλοθέατρο και θεατρικά παιχνίδια,
  • δραστηριότητες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής,
  • βιωματικά παιχνίδια (π.χ. τα παιδιά έμαθαν το πατητήρι, πατώντας σταφύλια),
  • πειράματα για να έρθουν τα παιδιά σε πρώτη επαφή με τις θετικές επιστήμες,
  • δραστηριότητες εικαστικές με διάφορα υλικά (τέμπερες, νερομπογιές, μαρκαδόρους, πηλό, διάφορα χαρτόνια, κλπ),
  • δραστηριότητες για γλωσσική ανάπτυξη, όπως ανάγνωση παραμυθιών, ποιήματα, συζητήσεις στην τάξη για την καθημερινότητα και το θέμα της εβδομάδας,
  • ενασχόληση με παζλ, επιτραπέζια παιχνίδια, κ.ά.









Επίσης, εφαρμόζεται σύστημα ανακύκλωσης αλλά και επαναχρησιμοποίησης υλικών, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση από πρώιμη ηλικία.

Επιπλέον, η εξωτερική αυλή, με τα παιχνίδια που περιλαμβάνει, είναι ο χώρος που φιλοξενεί δραστηριότητες εκγύμνασης των παιδιών, τόσο μέσω του αυθόρμητου παιχνιδιού τους όσο και μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων.

Ενώ, ο σταθμός μας διαθέτει αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδάκια έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται.






Τι μας είπε η κ. Ντορίνα Μυτακίδου για τις προδιαγραφές σταθμού:

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους γονείς να γνωρίζουν ότι ο Παιδικός Σταθμός «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ» στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας (χώροι βαμμένοι με χρώματα αντιβακτηριακά και οικολογικά, δάπεδο πλαστικό με υγειονομικά τελειώματα, αντιμικροβιακό) και είναι σχεδιασμένος ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και άνεσης για τα παιδιά.

Τα έπιπλα του σταθμού είναι βαμμένα με χρώματα νερού και βραδύκαυστα, ελεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια, με στρογγυλεμένα τελειώματα για την αποφυγή τραυματισμών.

Όλα τα παιχνίδια μας διαθέτουν πιστοποιητικά καταλληλότητας σύμφωνα με τον κανονισμό.

Επίσης, όλα τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στο χώρο είναι οικολογικά και κατάλληλα για βρέφη και παιδιά.



Στην αυλή του Παιδικού Σταθμού «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ» υπάρχουν πλάκες δαπέδου ασφαλείας και χλοοτάπητας συνθετικός, ενώ υπάρχει πλούσια συλλογή, προσεκτικά μελετημένων και εργονομικά σχεδιασμένων, οργάνων παιδικής χαράς για ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών αυτής της ηλικίας.


Τέλος όπως σας ανέφερα, ο σταθμός μας διαθέτει και αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται, wc παιδιών με είδη υγιεινής κατάλληλα για την ηλικία τους και ντουζιέρες, ενώ υπάρχουν και χώροι ειδικής φροντίδας και αλλαξιέρα για βρέφη και παιδάκια που δεν έχουν ολοκληρώσει την αγωγή τουαλέτας και φορούν ακόμα πάνα.



Ο σταθμός μας λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ.


Θα χαρούμε να ξεναγήσουμε τους γονείς που θέλουν να δουν τους χώρους του Παιδικού Σταθμού μας από κοντά και να συζητήσουν μαζί μας!


ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ, Αρχαίου Θεάτρου 36 στην παραλία Ερέτριας.

Δεκτές εγγραφές και με voucher της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 22290 65238










Δεν υπάρχουν σχόλια: