Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου Ερέτριας και οι εθελοντικές ομάδες – Άμεση επέμβαση για την απομάκρυνση δέντρου από την Εθνική οδό στην Ερέτρια, αντλήσεις υδάτων


Η κακοκαιρία Elias που έφτασε στην Εύβοια τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/9, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονα κεραυνικά φαινόμενα, ξερίζωσε ένα μεγάλο δέντρο στην Εθνική οδό στην Ερέτρια, που έπεσε στο οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία.


Άμεσα ειδοποιήθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας και ο αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος, που έσπευσαν στο σημείο, καθώς και εθελοντές της ΕΣΔΔΕ.

Με την επέμβαση του γκρέιντερ του δήμου, απομακρύνθηκε άμεσα το δέντρο, ελευθερώνοντας το οδόστρωμα, ομαλοποιώντας γρήγορα την κυκλοφορία.

Άμεση επίσης,  ήταν η ανταπόκριση των εθελοντικών ομάδων, που σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Ερέτριας, την πολιτική προστασία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επιχείρησαν για την απομάκρυνση φύλλων από τα φρεάτια δρόμων, για την διευκόλυνση της απορροής των νερών που πλημμύρισαν έντονα ορισμένα σημεία, όπως την πλατεία παλαιάς αγοράς και την πίσω πλευρά της πλατείας ειρηνοδικείου, αλλά και σε αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και επιχειρήσεις δημοτών, που συνέβησαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες.

 


Φωτογραφίες και βίντεο:

- Απομάκρυνση δέντρου από το οδόστρωμα στην Ε.Ο. Ερέτριας - Χαλκίδας, πλησίον του γηπέδου Ερέτριας με γκρέιντερ του δήμου.










·         Εθελοντές της ΕΣΔΔΕ σε συνεργασία με υπαλλήλους της ΔΕΥΑΕ εντόπισαν φραγμένα φρεάτια με φύλλα στην πλατεία παλαιάς αγοράς και στην πίσω πλευρά της πλατείας ειρηνοδικείου, τα απομάκρυναν τα φύλλα που είχαν συσσωρευτεί, διευκολύνοντας την απορροή των υδάτων.










 

·    Εθελοντές της ΕΣΔΔΕ με υπόδειξη του αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Ευάγγελου Τσώκου, έσπευσαν για την άντληση υδάτων, σε οικεία πλησίον του Κόμβου Ερέτριας, πίσω από τον Φούρνο Παπαθανασίου.

 






·       Εθελοντές του Fetes Club 4x4 οι οποίοι ήταν επίσης σε επιφυλακή επενέβησαν άμεσα σε αντλήσεις υδάτων και παροχής βοήθειας σε δημότες.










 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: