Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των ογκωδών στην Άμφισσα - "Μύθοι" και αλήθειες για τον όρχο και το γήπεδο της Ερέτριας

Ανάσα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας, πρόκειται να δώσει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  που πάρθηκε ομόφωνα δια περιφοράς την Τρίτη 26/9/2023, για την υποστήριξη των εργασιών του Δήμου με την ενοικίαση ενός φορτηγού συρόμενου με καρούτες κατ’ ελάχιστο 32m3 έκαστη και με οδηγό, για τη μεταφορά και εκφόρτωση των ογκωδών απορριμμάτων στην Άμφισσα.


Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος με τη σύμβαση αυτή,  ξεκινά άμεσα η μεταφορά από τον ανάδοχο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει απομακρυνθεί το σύνολο των κλαδεμάτων και των ογκωδών που έχουν συγκεντρωθεί στον όρχο των οχημάτων, καθώς μετά το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, η μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου μας στην Άμφισσα, από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει δημιουργήσει σημαντικές λειτουργικές και οικονομικές δυσκολίες.

 

«Επειδή τα ψεύδη, η λασπολογία και η έντονη παραπληροφόρηση, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές συνοδεύονται μετά λύπης μου και από πράξεις δολιοφθοράς, γεγονός που επιβαρύνει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου καθημερινά, επισημαίνω πως οι συμπεριφορές αυτές δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία, και αν μη τι άλλο δεν δείχνουν σεβασμό, ούτε στο προσωπικό καθαριότητας, ανθρώπους του μόχθου, συνδημότες μας και συμπολίτες μας!  

Σήμερα, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματά μου, η Οικονομική Επιτροπή συγκλήθηκε εκτάκτως και ενέκρινε ομόφωνα δια περιφοράς, την σύναψη της σύμβασης για την ενοικίαση φορτηγού με οδηγό, για μεταφορά των ογκωδών, των κλαδεμάτων, αλλά και των μπαζών,  που παράτυπα συμπολίτες εναποθέτουν στους χώρους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο μας.

Λυπάμαι που κάποιοι προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιές απέχοντας από τη διαδικασία που δίνει λύση στο πρόβλημα, ενώ  προτιμούν να επιδίδονται σε φωτογραφίσεις και σχόλια!

Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, σπεύστε να φωτογραφήσετε τα κλαδέματα, τα μπάζα και τα ογκώδη που βρίσκονται στον όρχο οχημάτων του δήμου Ερέτριας, γιατί από την Πέμπτη 28/9 ξεκινά η μεταφορά τους στην Άμφισσα!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος.



 Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

Στην είσοδο του όρχου, ένα κάδος ανακύκλωσης βρίσκεται σπασμένος στο ρέμα, ενώ τρεις ακόμα κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται πεταμένοι και όλα τα σκουπίδια στο έδαφος.









"Μύθοι" και αλήθειες για τον όρχο

 και το  γήπεδο της Ερέτριας:

Το γήπεδο της Ερέτριας βρίσκεται σε χώρο περιφραγμένο. Στο πίσω μέρος του γηπέδου υπάρχει δρόμος και δεξιά σειρά δέντρων και άλλη περίφραξη που διαχωρίζει το χώρο του όρχου οχημάτων.












Τα κλαδέματα και τα ογκώδη βρίσκονται προς μεταφόρτωση
εντός του χώρου του όρχου οχημάτων
και δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο του γηπέδου.



Κλαδέματα και κηπαία







Μπάζα






Ογκώδη (όχι οικιακά απορρίμματα)


 Σίγουρα η εικόνα αυτή δεν αρέσει σε κανέναν μας και θα πρέπει να αλλάξει!

Το ίδιο πρέπει να αλλάξει όμως και η νοοτροπία όλων των πολιτών!




Δεν υπάρχουν σχόλια: