Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Πολιούχου και προστάτη της πόλης Αμαρύνθου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ερέτριας για τον Εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Πολιούχου και προστάτη της πόλης Αμαρύνθου, ισχύει αναλυτικά το ακόλουθο πρόγραμμα:


Τη Δευτέρα 28/8/2023 θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Πολιούχου και προστάτη της πόλης Αμαρύνθου. 

Εν συνεχεία θα γίνει Λιτάνευση (περιφορά) της Ιεράς Εικόνας του  ομώνυμου Αγίου.

 

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

- Β. Κωνσταντίνου επί του κεντρικού δρόμου, όπου θα φτάσει μέχρι το ύψος του καφέ central, στη συνέχεια θα στρίψει δεξιά επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος και αμέσως αριστερά επί της οδού Β. Σοφίας και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει και δέηση.  Ενώ η επιστροφή θα γίνει από τον κεντρικό δρόμο της οδού Β. Κωνσταντίνου.   

 - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 20:45 περίπου έως 23:00  τη Δευτέρα 28/8/2023.

  Παρακαλούνται οι κάτοχοι οχημάτων κατά τις ώρες της περιφοράς της εικόνας,  να  μην σταθμεύσουν τα οχήματα τους στις παραπάνω αναφερόμενες οδούς, καθώς αναμένεται πλήθος πιστών και επισκεπτών.  


Την Τρίτη 29 Αυγούστου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη Χαλκίδας,  Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομου.


Τέλος, το καθιερωμένο παζάρι θα λειτουργήσει για τρεις ημέρες  επί της οδού Παπανικολάου από τη  Δευτέρα 28/8 έως την Τετάρτη 30/8.










Δεν υπάρχουν σχόλια: