Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές που ξέσπασαν σήμερα σε Κοντοδεσπότι και Δοκό Χαλκίδας


Τρεις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σε Κοντοδεσπότι και Δοκό Χαλκίδας, τέθηκαν υπό έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών από το κλιμάκιο Ψαχνών, με τις οδηγίες των διοικητών, Κώστα Ψαρρού και Αντώνη Μαυρίδη.



Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι εκδηλώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου κοντά στο γήπεδο του χωριού. Γρήγορα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και κατάφεραν να την περιορίσουν.

Ενώ η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι βρισκόταν σε εξέλιξη, ξέσπασε νέα φωτιά στο Δοκό, πίσω από το Νεκροταφείο της Χαλκίδας, ενώ οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς το βουνό. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δοκό οι εστίες ήταν δύο και πολύ κοντά στα σπίτια.


Τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν στη φωτιά στο Κοντοδεσπότι έκαναν άμεσες ρίψεις και την περιόρισαν πριν περάσει την κορυφή και κατευθυνθεί προς την Αγία Ελεούσα.

Ενώ στη συνέχεια η πυρκαγιά οριοθετήθηκε με την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων, αλλά και με τη συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και τα μηχανήματα και οι υδροφόρες των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Γύρω στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας και οι δύο φωτιές έσβησαν, ενώ στα σημεία παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.



Κοντοδεσπότι Εύβοιας

Κοντοδεσπότι Εύβοιας



 Δοκός Χαλκίδας




φωτογραφίες: tvstar.gr, Θάνος Παλαιολόγος





Δεν υπάρχουν σχόλια: