Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η δημόσια απάντηση του κ. Ψωμά εκθέτει τη δημοτική σύμβουλο κ. Βούλα Αμερικάνου – Λαϊκισμός και παραπληροφόρηση σε όλο τους το μεγαλείο!



Απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή μέσω fb, ζητούσε κατά την προσφιλή της τακτική, η δημοτική σύμβουλος κ. Βούλα Αμερικάνου, παρότι γνωρίζει ότι τα αρμόδια όργανα για να θέτει ερωτήματα και να παίρνει απαντήσεις είναι η διοίκηση του Δήμου, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, υπηρεσίες και το Δημοτικό Συμβούλιο.



Με αφορμή την μη ρίψη βεγγαλικών και τη μη καύση της ναυαρχίδας, κατά την τελετή λήξης των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2023, με ύφος απειλητικό του τύπου «όλα στη φόρα» και εκφράσεις λαϊκισμού που δεν αρμόζουν σε κανένα ευνομούμενο δημοκρατικό χώρο, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά βαριές κατηγορίες για τον Δήμο Ερέτριας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για «ανευθυνότητα» , «πολιτική ανικανότητα», «ταμείο που είναι μείον»… κάνοντας μάλιστα λόγο για «καταστροφή του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος της πόλης τα ΚΑΝΑΡΕΙΑ».

Η αλαζονική συμπεριφορά της, φαίνεται πως προκάλεσε την αγανάκτηση του κ. Κωνσταντίνου Ψωμά, επαγγελματία που αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ερέτριας τη ρίψη βεγγαλικών και την καύση της ναυαρχίδας για την αναπαράσταση των εκδηλώσεων ΚΑΝΑΡΕΙΑ από μικρό παιδί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, γεγονός που τον ανάγκασε να δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις που ζητούσε επίμονα η εν λόγω δημοτική σύμβουλος, για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Μόνο που οι απαντήσεις του κ. Ψωμά, που εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους ακύρωσης της ρίψης βεγγαλικών και της καύσης, εκθέτουν την κ. Αμερικάνου, καθώς όπως αποκαλύπτει την είχε ενημερώσει ο ίδιος τηλεφωνικά, απαντώντας στις ερωτήσεις της, γεγονός που όπως φαίνεται δεν την εμπόδισε να συνεχίζει να προκαλεί και να εξαπολύει κατηγορίες προς τη δημοτική αρχή.

(Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του κ. Κωνσταντίνου Ψωμά εδώ)






Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Ευάγγελου Τσώκου, όλα ήταν έτοιμα και το βαρκάκι ήταν στο λιμάνι της Ερέτριας, σε περίπτωση που δινόταν η έγκριση καύσης έστω και την τελευταία στιγμή. Όμως σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, παρόμοιες εκδηλώσεις, απαγορεύτηκαν και σε άλλες περιοχές. 
(φωτο)



«Αλλά και για το θέμα της εξέδρας, επίσης η κ. Αμερικάνου κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δήθεν έγινε την τελευταία στιγμή και όχι με πρωτοβουλία του δήμου, εκφράζοντας μάλιστα ευχαριστήριο μήνυμα στον εργολάβο που θα πληρωθεί για την εργασία του από το ΝΠΔΔ «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων», με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Αφού ο Δήμος Ερέτριας και το Νομικό Πρόσωπο κάλυψαν πλήρως οικονομικά όλον τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αναλαμβάνοντας τα έξοδα κατασκευής και μεταφοράς της εξέδρας, των ηχητικών, μόνιτορ, μικροφωνική, κονσόλες ήχου και φωτισμού, προβολείς, καλωδίωση, ενοικίασης καθισμάτων, κ.ά.

Και εγώ προσωπικά φρόντισα ώστε όλα να είναι πλήρως έτοιμα και στην ώρα τους. Αφήνω λοιπόν στους συνδημότες μου τα συμπεράσματα.»δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσώκος.


Είναι πραγματικά λυπηρό και ανεπίτρεπτο, από όπου κι αν αυτό προέρχεται, να προσπαθεί κάποιος να υποβαθμίσει και να δυσφημίσει, την ποιότητα και τη λάμψη μιας ιστορικής πολιτιστικής εκδήλωσης, όπως τα ΚΑΝΑΡΕΙΑ, αλλά και την αισθητική των πολιτών που συμμετείχαν στην μυσταγωγία των φετινών εκδηλώσεων ενός υπέροχου πολιτιστικού 7ημέρου. 

Ακυρώνοντας έτσι τους κόπους και τις προσπάθειες εκατοντάδων ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά, πετυχαίνοντας ένα λαμπρό αποτέλεσμα, για μερικά βεγγαλικά και μια καύση, που εντέλει σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ, θα είχαν ακυρωθεί, σε ένδειξη σεβασμού των θυμάτων και της δοκιμασίας της χώρας μας όλο αυτό το διάστημα από τις πυρκαγιές.




Σχετικό άρθρο:







Δεν υπάρχουν σχόλια: