Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Γιάννης Βελέντζας: "Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του δήμου μας"


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Βελέντζας, η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων αναβαθμίζει όλα τα σχολεία με στοχευμένες παρεμβάσεις.


Ενδεικτικά, σχετικά με τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τα οποία είναι αρμόδιος, μας ανέφερε ότι:

Μετά την ριζική ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που αναβαθμίστηκε σε μια αίθουσα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και την κατασκευή βιβλιοθήκης - αναγνωστηρίου στην αίθουσα τεχνολογίας του Γυμνασίου Ερέτριας, ξεκίνησε η ολική ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) του Γυμνασίου - Λυκείου Αμαρύνθου, με μια σειρά παρεμβάσεων στην αντικατάσταση του δαπέδου με νέο, την διαμόρφωση της σκηνής, την αντικατάσταση του φωτισμού με τεχνολογίας led, βαψίματα, ρολοκουρτίνες, κλπ.

Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες στο Λύκειο Ερέτριας για την τοποθέτηση internet, μέσω συστήματος ethernet, ώστε σε λίγο καιρό να υπάρχει η υποδομή για να τοποθετηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί διαδραστικοί πίνακες.

Επιπλέον στο Γυμνάσιο Γυμνού, μετά την τοποθέτηση internet σε όλες τις αίθουσες, ξεκινά στοχευμένη παρέμβαση στους χώρους υγιεινής, καθώς επίσης και στο φωτισμό του αύλειου χώρου του σχολείου με φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED.

"Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες σε κανένα σχολείο", μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελέντζας.

Τέλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ο κ. Γιάννης Βελέντζας, δεσμεύθηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσει να ενισχύει τα σχολεία  με ηλεκτρονικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων για την αναβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας, ώστε σε αυτόν τον τομέα οι σχολικές μονάδες του δήμου μας να γίνουν "σχολεία πρότυπα".



























Δεν υπάρχουν σχόλια: