Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

"Ο ανεύθυνος λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση βρίσκονται στο απόγειό τους εν όψει εκλογών"


Το τελευταίο διάστημα, αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και ακούνε τα αυτιά μας δεν έχουν προηγούμενο! Δηλώσεις με εμφανέστατα στοιχεία αλαζονείας, μέσα από έναν αγώνα κατά της αλήθειας και της σοβαρότητας.


Μόνο που οι παραπάνω ενέργειες συγκεκριμένων υποψηφίων, φανερώνουν προφανέστατα την αγωνία τους, καθώς βλέπουν το δημαρχείο ως πολύτιμο «λάφυρο»!



Κι επειδή, η εκλογολογία ωθεί κάποιους δημοτικούς συμβούλους και υποψήφιους να δημιουργούν σκοπίμως, παντού γκρίζες ζώνες, για την  αποφυγή σύγχυσης στους δημότες,  σχετικά με το θέμα που αφορά την εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών στον Ευβοϊκό, αποσαφηνίζεται πως αφορά σχεδιασμό στα όρια των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και  Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.



Συγκεκριμένα, στον κύκλο Ιουνίου της ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) πρώην ΡΑΕ (Ρυθμιστική αρχή ενέργειας ) αναρτήθηκε ένα πρωτοφανές έργο γιγαντιαίων διαστάσεων στον κόλπο του Ευβοϊκού. 

Πρόκειται για τριπλό έργο, που εκτείνεται σε 3 Νομούς (Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας) και 5 Δήμους (Κύμης – Αλιβερίου / Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας / Δομοκού / Θηβαίων), με έκταση 1.179 στρεμμάτων και με ισχύ 11.650 MW.


Σε σχετικό ερώτημά μας προς τον δήμαρχο Ερέτριας, ο κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, μας είπε πως γνωρίζει το θέμα και πρόκειται να τοποθετηθεί γι' αυτό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ μας επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως οι αρχές του δεν του επιτρέπουν να κάνει πολιτική και να απαντά μέσω facebook.


Μας επισήμανε επίσης, πως η στήριξη και η παρέμβαση του Δήμου Ερέτριας, όπως και στο παρελθόν σε θέματα που αφορούν τους όμορους δήμους και την Εύβοια γενικότερα, προφανώς και θα είναι αμέριστη και ουσιαστική, ενώ οι δήμοι που θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και να υποβάλλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις για την εγκατάσταση των εν λόγω πάρκων που σχεδιάζονται, είναι πρωτίστως οι άμεσα θιγόμενοι δήμοι, οι έχοντες έννομο συμφέρον.


ρεπορτάζ:  Ανδρέας Αθανασόπουλος



Σχετικά άρθρα:


Πλωτά φωτοβολταϊκά τεραστίου μεγέθους σχεδιάζονται στα όρια των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας






Δεν υπάρχουν σχόλια: