Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου του 1821 στην Ερέτρια - Φωτογραφίες και βίντεο

Με υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 25η Μαρτίου ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στην Ερέτρια. 


Μετά την τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μαθητές των σχολείων και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν την κεντρική Πλατεία της Ερέτριας, όπου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα Σχολεία, Συλλόγους και τις Εθελοντικές ομάδες.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την κ. Παναγιώτα Λίτσα, Εκπαιδευτικό του Λυκείου Ερέτριας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και ακολούθησε απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΩΝ. ΚΑΝΑΡΗΣ», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Δημήτρη Ελευθερίου.

Την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Ερέτριας, άνοιξε όπως κάθε χρόνο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Κανάρης με τις παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τελετάρχης ήταν η Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Λυκείου Ερέτριας, κ. Ελισάβετ Βεντούρη.

Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διεκπεραίωσης των εκδηλώσεων στην Δημοτική Ενότητα Ερέτριας ήταν ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος.



















ΒΙΝΤΕΟ με χορευτικό από το τμήμα Παραδοσιακών χορών 
του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ



































Τελετάρχης ήταν η Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Λυκείου Ερέτριας, κ. Ελισάβετ Βεντούρη






Φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια: