Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Χαοτική κατάσταση με το “Master plan” του περασμένου Αυγούστου και την παραπληροφόρηση στην αγορά της Ερέτριας!

 

Η χαοτική κατάσταση και τα σενάρια της παραπληροφόρησης, που επικράτησαν στο εμπορικό κέντρο της Ερέτριας, αποσαφηνίστηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της 2ης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. την Πέμπτη 23/2, σχετικά με τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Ερέτριας, σενάριο που τρομοκράτησε την κεντρική αγορά και αναστάτωσε χωρίς λόγο τους επιχειρηματίες, ξεκαθαρίστηκαν και αποσαφηνίστηκαν τα εξής:


-Τα θέματα (1 και 2) που συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 23/2/2023, αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο το δημοτικό ακίνητο Θέαλος.
Συγκεκριμένα αφορούσαν την «τροποποίηση» και τον «αποχαρακτηρισμό» τμήματος της εθνικής οδού, προκειμένου στο εξής να αποτελεί δημοτική οδό και να προχωρήσει η ενοικίαση του δημοτικού ακινήτου και δεν έχουν ουδεμία σχέση με μονοδρόμηση ή άλλη κυκλοφοριακή ρύθμιση της πόλης.

Τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει περί συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης, αφορούσαν master plan, δηλαδή την αποτύπωση και διατύπωση κάποιων σκέψεων και προτάσεων του μελετητή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων τον περασμένο Αύγουστο,  το οποίο δεν έχει απολύτως καμία αποδοχή ή έγκριση εφαρμογής.

Αυτό που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2022 και υπάρχουν και τα αντίστοιχα φύλλα Δημοπράτησης, αφορά την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων για την ένταξή τους στις Πολιτιστικές Διαδρομές και σχετίζονται με την οδό Αρχαίου Θεάτρου και ανατολικότερα.

Οι κυκλοφοριακές μελέτες εντάσσονται σε άλλο θέμα συζήτησης, στο οποίο ο δήμος για να προχωρήσει θα πρέπει πρώτα να γίνει σχετική μελέτη, στην οποία σαφέστατα θα ληφθούν υπόψη οι χρήσεις γης, να έχει την έγκριση των υπηρεσιών, να περάσει από διαβούλευση, να εξεταστούν πιθανές ενστάσεις και να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Προς το παρών κάτι τέτοιο δεν υφίσταται!


Για όλα τα παραπάνω που αναφέρονται η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτα Μπούγα, έχει καλέσει την πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Ερέτριας, κ. Μαρία Χόνδρου, προκειμένου να λάβει γνώση και αντίγραφα.


φωτο: Αποτύπωση μελέτης για το δημοτικό ακίνητο πρώην Θέαλος




Δεν υπάρχουν σχόλια: