Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ερέτριας υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Ευάγγελου Τσώκου για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2023

 

Την Τετάρτη 25/01/2023 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας για το έτος 2023 δια ζώσης, στο δημοτικό κατάστημα της Ερέτριας στις 12:00 μ.μ., υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Τσώκου,  αντιδημάρχου Ερέτριας και νέου προέδρου της επιτροπής.


Το θέμα συζήτησης ήταν «Πρόγραμμα – σχεδιασμός δράσεων  και ενεργειών της τουριστικής προβολής του Δήμου Ερέτριας για την τουριστική περίοδο 2023».

Στην συζήτηση υπήρξε απαρτία και συμμετείχαν παλαιά και νέα μέλη της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας, ο Αντιδήμαρχος Αμαρύνθου κ. Γιώργος Σμπιλίρης και οι κ.κ. Ιωάννης Καλογιάννης, Αντώνης Τερζάκης, Ιωάννης Τσιριμώκος, Tobias Krapf και Λύκου Χριστοφορίδου Νανά.



Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν και καταγράφηκαν οι προτάσεις όλων των μελών, οι οποίες είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευάγγελος Τσώκος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Είναι σημαντικό να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασµός, ο οποίος θα οργανώσει την ανάπτυξη σε σωστές βάσεις, ώστε να είναι επωφελής και αειφόρος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές τους, μέσα από την καλλιέργεια δράσεων και συνεργιών σε επίπεδο ανθρώπων, φορέων, και επαγγελματιών.  

Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να δημιουργήσει μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης σήμερα και στο μέλλον, καθιστώντας τον δήμο της Ερέτριας ως ένα πλήρη τουριστικό προορισµό για όλο το χρόνο.»



Στην συζήτηση κατέθεσε τις προτάσεις του και ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η τουριστική ανάπτυξη τou Δήμου Ερέτριας, συνδέεται με πολλαπλές πτυχές του αναπτυξιακού σχεδιασµού της, που θα πρέπει παράλληλα να δρομολογηθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά το οδικό δίκτυο, έργα υποδομής, το Νησί των Ονείρων, τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, την προβολή και ενοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων, κ.ά. 



Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας και η γραμματέας τη Τ.Ε. κ. Γιόλα Κατσίκα.



Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια ενιαία και ολοκληρωµένη προβολή του Τουριστικού Προορισµού «Δήμος Ερέτριας», αλλά και σε επιμέρους προωθητικές ενέργειες που θα στοχεύουν στα δυνατά σημεία ενδιαφέροντος κάθε δημοτικού διαμερίσματος, με σκοπό την καθιέρωση του δήμου μας ως Τουριστικού Προορισµού 4 Εποχών.

 Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από στοχευμένες καμπάνιεςδημιουργώντας και προβάλλοντας ανάλογα εποχικές, εναλλακτικές μορφές τουρισμού ή θεματικού τουρισμού, παράλληλα με την αξιοποίηση και ανάδειξη όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών διοργανώσεων, κ.ά που διενεργούνται στον δήμο μας, αλλά και την ανάπτυξη δράσεων φιλοξενίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.




Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου, πριν τη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής είχε ζητηθεί εγγράφως από τους Επικεφαλής όλων των δημοτικών Παρατάξεων και τους προέδρους των Κοινοτήτων να καταθέσουν σχετικές προτάσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής του Δήμου μας, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.




Ο Αντιδήμαρχος Αμαρύνθου κ. Γιώργος Σμπιλίρης και ο κ. Ιωάννης Καλογιάννης.


Οι κ.κ. Tobias Krapf και Ιωάννης Τσιριμώκος.


Η κ. Λύκου - Χριστοφορίδου Νανά και ο κ. Αντώνης Τερζάκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: