Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ευάγγελος Τσώκος: "Για όσους βιάστηκαν να λοιδορήσουν για μια ακόμη φορά το έργο της δημοτικής αρχής, λυπάμαι που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις!"


Ολοκληρώνεται σύντομα χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης στα Πλακάκια Ερέτριας. – Ένα βαλτωμένο αίτημα 20ετίας των κατοίκων, που αγκαλιάστηκε με μεγάλη ικανοποίηση,  όπως μας είπε νεαρός αθλούμενος, κάτοικος της περιοχής. 

Ένα πάγιο αίτημα είκοσι και πλέον χρόνων των κατοίκων στην περιοχή Πλακάκια της Ερέτριας, παίρνει πλέον σάρκα και οστά και σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί προς χρήση.

Πρόκειται για έναν χώρο παιχνιδιού και άθλησης που ετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες σε κοινόχρηστο χώρο στο υδραγωγείο, ο οποίος παλαιότερα ήταν εγκαταλειμμένος και αποτελούσε εστία μόλυνσης, καθώς εκεί συγκεντρώνονταν σκουπίδια και μπάζα.


Στο αίτημα αυτό των κατοίκων της περιοχής, που δεν διέθετε έως σήμερα κανένα χώρο για την άθληση και τη ψυχαγωγία των παιδιών, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των εκάστοτε διοικήσεων του δήμου, ανταποκρίθηκε άμεσα ο αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας και την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτα Μπούγα.



Προκειμένου ο χώρος να εξωραϊστεί, έγινε από τον δήμο η σχετική μελέτη και τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες υποδομής στο χώρο και έχουν ήδη τοποθετηθεί από τον ανάδοχο μια μπασκέτα ολυμπιακού τύπου, χυτός ακρυλικός αθλητικός τάπητας, παιδική τσουλήθρα, τραμπάλα, φυσικός χλοοτάπητας, εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος, αυτόματος ηλιακός πυλώνας και επιπλέον προστέθηκε ένα τέρμα ποδοσφαίρου.


Όπως μας ενημέρωσε σχετικά η κ. Μπούγα, σύμφωνα με την μελέτη του έργου, έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής η προμήθεια και η τοποθέτηση από τον ανάδοχο των οργάνων, του φυσικού χλοοτάπητα, κ.λ.π. προϋπολογισμού 18.974, 11 ευρώ με τον ΦΠΑ, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και το δεύτερο στάδιο του έργου από τον δήμο, που αφορά την απομάκρυνση των υλικών και την τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να παραδοθεί ο χώρος προς χρήση.

 


«Για όσους βιάστηκαν να λοιδορήσουν για μια ακόμη φορά το έργο της δημοτικής αρχής, λυπάμαι που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις! Σύντομα και το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία!», μας είπε χαρακτηριστικά σε επικοινωνία μας ο αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος.





 Προηγήθηκε σειρά έργων υποδομής από τον δήμο Ερέτριας, πριν την έναρξη των εργασιών από τον ανάδοχο για την τοποθέτηση των οργάνων του χώρου αναψυχής και άθλησης.




Στρώθηκε έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας.








Αυτές είναι οι τσιμεντένιες βάσεις που είχαν τοποθετηθεί εδώ και είκοσι χρόνια, προκειμένου να… μπουν οι μπασκέτες, τις οποίες όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος, ξέθαψε από το έδαφος κατά τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου.




Ο χώρος πριν τον εξωραϊσμό του... αποτελούσε εστία μόλυνσης, καθώς εκεί συγκεντρώνονταν σκουπίδια και μπάζα.  





Ο χώρος καθαρίστηκε και ξεκίνησε σταδιακά η διαμόρφωσή του.







Δεν υπάρχουν σχόλια: