Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού: Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια αφιερωμένη στους εθελοντές μας

Για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε σειρά ειδικών εκδηλώσεων προκειμένου να επιβραβεύσει τις εθελοντικές μας ομάδες, αλλά κάθε συμπολίτη μας που αφιερώνει χρόνο, ενέργεια και πάθος για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!


Μεταξύ αυτών βραβεύτηκαν και οι εθελοντικές μας ομάδες "Αμαρυσία Άρτεμις", ΕΣΔΔΕ (Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας), ΕΔΑΚΟΔ (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αμαρύνθου & Όμορων Δήμων) και Fetes Club 4x4.


Στην Χαλκίδα στις 6 μμ. της Κυριακής 04 Δεκεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93) σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια αφιερωμένη στους εθελοντικούς μας συλλόγους και τους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους για τον τόπο και την κοινωνία μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βράβευσε συλλόγους, ομάδες και πολίτες για την σταθερή ή περιστασιακή δράση τους στον Εθελοντισμό, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού κ. Ηλία Μπουρμά, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορέων της Πολιτικής Προστασίας, κ.ά.



"Μακριά από μεγάλα λόγια που ποτέ άλλωστε δεν τους ταίριαζαν, τιμούμε με σεμνότητα τις μεγάλες τους πράξεις, τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά και τις αμέτρητες θυσίες τους, και καλούμε τις επόμενες γενιές των εθελοντών μας να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το σπουδαίο αυτό κίνημα στις αγαπημένες μας Εύβοια και Σκύρο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού προσφέρεται για να εξυψωθούν οι αρετές της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αυταπάρνησης, της πραγματικής έγνοιας για το διπλανό μας και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Επιθυμία μας, να τιμήσουμε συμπολίτες μας και να αναδείξουμε τέτοια υγιή πρότυπα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ευχαριστήσουμε δημόσια κάθε συμπολίτη μας, που δίνεται ολόψυχα και ανιδιοτελώς σε προσπάθειες για το κοινό καλό! Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις ευκαιρίες και τις δοκιμασίες!» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.


«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τιμούμε τους συμπολίτες μας, που με κύρια χαρακτηριστικά, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αυταπάρνηση και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, αποτελούν πολύτιμο, αναπόσπαστο κομμάτι μας, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, της καθημερινότητας μας γενικά.
Η προσφορά τους είναι πολύτιμη και καταλυτική ταυτόχρονα δε, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και εφαλτήριο για την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά. Αξίες ανεκτίμητες», δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: