Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μανώλης Μανής: Η παραίτηση του Αμαρύνθιου δημοσιογράφου από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ερέτριας

 

Την παραίτησή του από την Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής του Δήμου Ερέτριας υπέβαλλε πριν από μερικές ημέρες ο Μανώλης Μανής. Ο Τύπος της Ερέτριας επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο από την Αμάρυνθο, ο οποίος μας ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασής του.


«Θέλω αρχικά να ξεκαθαρίσω, πως ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που κολακευόμουν από θέσεις στις Επιτροπές κτλ. Ότι και αν έκανα αυτά τα χρόνια, το έκανα μακριά από θέσεις και τίτλους, θέλοντας να θέσω στην διάθεση του τόπου που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, την 20ετή εμπειρία μου και τις προσωπικές μου γνωριμίες στα κεντρικά ΜΜΕ.

Η πρόταση για να ενταχθώ στην Επιτροπή Τουρισμού ήρθε από τον κ. Κηρύκο Μπασινά και τον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο. Από την αρχή είδα μια πολύ καλή ομάδα, που θα μπορούσε να πετύχει πολλά για την προβολή του τόπου. Όπως και έγινε. Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν καταφέραμε με οργάνωση, σχέδιο και πολύ καλό συντονισμό να προβάλλουμε τον Δήμο Ερέτριας, κάτι που δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Στην πρώτη παρουσίαση που έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό η συνεργασία μας με τον κ. Δήμαρχο ήταν άψογη. Φαίνεται όμως ότι η επιτυχία της παρουσίασης αυτής ενόχλησε κάποιους, κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή… Έτσι αποτέλεσμα αυτού ήταν η προσπάθειας ελέγχου και χειραγώγησης της Επιτροπής, μια προσπάθεια που ξεκίνησε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα (!!!!) της προηγούμενης ημέρας από την δεύτερη προγραμματισμένη παρουσίασή μας σε τηλεοπτικό σταθμό. Από εκεί και μετά όλα πήραν τον… δρόμο τους.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα πως ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του σχεδίασαν-μεθόδευσαν κάποιες κινήσεις με απώτερο στόχο την εργαλειοποίηση της Τουριστικής Επιτροπής. Ακόμα και τότε κράτησα μια στάση αναμονής, προκειμένου να διαπιστώσω αν όντως οι φόβοι μου είχαν βάση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, κορυφώθηκε αυτός ο σχεδιασμός…

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως προφανώς και η παραίτησή μου δεν έχει σχέση με την ικανότητα ή όχι του νέου Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, αφού αυτή μένει να φανεί στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση του εύχομαι καλή επιτυχία, καθώς λαμβάνει μία θέση καίρια για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ωστόσο ο προσχεδιασμένος-μεθοδευμένος τρόπος με τον όποιο «επέλεγη» δείχνει μια κακή πρώτη εικόνα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κηρύκο Μπασινά και τον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και την συνεργασία τους.

Τέλος ξεκαθαρίζω πως μένω στην διάθεση κάθε Φορέα και κάθε Συλλόγου του Δήμου μας, προκειμένου να προβάλλουμε εκδηλώσεις που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες στον Δήμο μας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: