Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ιωάννης Δημητρόπουλος: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023, συντάχθηκε με γνώμονα τα αιτήματα των πολιτών και σύμφωνα με τις χρηματοδοτήσεις»

Κατά τη διάρκεια της 14ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα της Ερέτριας στις 31/10, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα επιμέρους ζητήματα του Τεχνικού Προγράμματος για το 2023, το οποίο κατάρτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.


Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου, το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2023, συντάχθηκε με γνώμονα τα αιτήματα των πολιτών και τις διαπιστωθείσες ανάγκες για τεχνικά έργα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και εν γένει τους διαθέσιμους πόρους.

Ενώ,  όπως υπογράμμισε, έχει δοθεί μεγάλη αξία στη διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της πόλης, προκειμένου μέσα από το δημιουργικό διάλογο να εμπλουτίζεται και να βελτιώνεται ο σχεδιασμός για τον δήμο μας.

Έργα που αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας, έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2023.  Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, ανάπλαση – βελτίωση δρόμων, ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων, συντηρήσεις γηπέδων, επισκευές και συντηρήσεις σχολείων, αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού, επέκταση δημοτικού φωτισμού, αποκατάσταση καθιζήσεων οδικού δικτύου, επισκευή πεζοδρομίων, επισκευές στο δημοτικό κοιμητήριο, ανακατασκευή παιδικών χαρών, βελτίωση αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, βελτίωση υποδομών αθλητικών χώρων, κατασκευή υποδομών για εγκατάσταση αθλητικού κέντρου, προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος, προμήθεια απορριμματοφόρων, μελέτες κ.ά.

Ενώ με τα 160.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη των Αιολικών, έχουν σχεδιαστεί έργα αποκλειστικά για τις κοινότητες Γυμνού και Άνω Βάθειας.

 

 

«Καλοδουλεμένο» χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα η κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Την καλύτερη κριτική και μάλιστα δια στόματος της πρώην δημάρχου Ερέτριας κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ, απέσπασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας για το 2023.

Η πρώην δήμαρχος, κρίνοντας ως έμπειρο μάτι το τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε από την διοίκηση του δήμου, έκανε λόγο για ένα «πολύ καλοδουλεμένο πρόγραμμα», ένα πρόγραμμα που όπως τόνισε η κ. Αλημπατέ «κοιτάει όλες τις κοινότητες», σχολιάζοντας θετικά τον σχεδιασμό για τα ανταποδοτικά από την Αιολική, που «μπαίνουν σε έργα στις ίδιες τις κοινότητες».

Ενώ η πρώην δήμαρχος, έκανε επίσης θετικό σχολιασμό στην επέκταση την ανάπλασης στο Γυμνό, προσθέτοντας μάλιστα και δυο σχετικές προτάσεις.

 

Θετική ήταν επίσης και η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ερέτριας σχετικά με το Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του 2023, που συνεδρίασε για το θέμα την περασμένη Τρίτη 25/10.




Δεν υπάρχουν σχόλια: