Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Πλήρης αποδοχή στην πρόταση της δημοτικής αρχής για δημιουργία «Πολυχώρου Πολιτισμού» στο διατηρητέο κτίριο του 1ου Δημοτικού

Πλήρη αποδοχή από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, έλαβε η πρόταση της διοικούσας αρχής για την αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού σχολείου Ερέτριας και την αλλαγή χρήσης του σε «Πολυχώρο Πολιτισμού».


Συγκεκριμένα το θέμα «Περί καθορισμού χρήσης των εγκαταστάσεων του ιστορικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας», συζητήθηκε την Τετάρτη 28.09.2022 δια ζώσης στο δημοτικό κατάστημα Ερέτριας, κατά τη διάρκεια της 13η τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ την εισήγηση του θέματος ανέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος.




Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, το κτίριο αυτό ανεγέρθηκε με δωρεά του αείμνηστου Ανδρέα Συγγρού το 1857 προοριζόμενο για Ναυτική Σχολή.  Από το 1897 έως το 2021 λειτούργησε ως σχολαρχείο και ως δημοτικό σχολείο, μέχρι και τη μεταφορά του 1ου Δημοτικού σχολείου Ερέτριας στις νέες του εγκαταστάσεις.

Πριν ένα χρόνο περίπου, τον Οκτώβριο του 2021, είχε πραγματοποιηθεί διαβούλευση για το θέμα της αξιοποίησης του διατηρητέου κτιρίου, στην οποία είχαν ακουστεί και καταγραφεί όλες οι προτάσεις των συλλόγων και φορέων, που ελήφθησαν υπόψη και διαμόρφωσαν την τελική πρόταση της διοίκησης για την δημιουργία ενός "Πολιτιστικού Πολυχώρου" με αίθουσες συνεδριάσεων και διαλέξεων, χώρους για την ψηφιακή ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δανειστικής βιβλιοθήκης, εγκαταστάσεων άθλησης στον αύλειο χώρο, αλλά και προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα μικρό θεατράκι, κ.ά.

«Η τελική πρόταση για το πώς ακριβώς θα είναι και τι θα περιλαμβάνει ο πολυχώρος, θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, ενώ ήδη έχει βρεθεί η χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με προσωπική διαβεβαίωση του κ. Ευάγγελου Κούκουζα, από την Αναπτυξιακή Ευβοίας μέσω του προγράμματος leader που θα ανοίξει από τις αρχές του 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος.

Το άμεσο επόμενο στάδιο σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ο δήμος Ερέτριας να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από «σχολείο» σε «Πολυχώρο Πολιτισμού» και να γίνει η ακριβής περιγραφή της λειτουργίας του, προκειμένου να δρομολογηθεί και η χρηματοδότηση του έργου.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: