Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Κοινή συνάντηση των συλλόγων της Αμαρύνθου με μαζική συμμετοχή, την Τετάρτη 19/10

 


Συνάντηση των Συλλόγων της Αμαρύνθου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/10 στις 7:00 το απόγευμα, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού δέκα τουλάχιστον σύλλογοι έδωσαν δυναμικά το παρόν.


Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα του παραλιακού μετώπου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού και Οικολογικού Συλλόγου Αμαρύνθου, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, του Αμαρυνθιακού, του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και  Περιχώρων, του Συλλόγου «Καρναβάλι Αμαρύνθου», του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Το Γεράνι», Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ  παρόν έδωσαν και οι δύο ενορίες της Αμαρύνθου.

Περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι των συλλόγων της Αμαρύνθου, βρέθηκαν για πρώτη φορά σε μια κοινή συνάντηση με μαζική συμμετοχή και συμφώνησαν σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Αμάρυνθο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρόταση του Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού και Οικολογικού Συλλόγου και εισήγηση του προέδρου του, κ. Λεονάρδου Μπιλάλη, για την συγκέντρωση υπογραφών, σχετικά με  την παραμονή των αρχαίων ευρημάτων της Παλαιοχώρας στην Αμάρυνθο.

Μια πρόταση στην οποία συμφώνησαν άπαντες, καταλήγοντας στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς τον Δήμο Ερέτριας, καθώς και υπόδειξη χώρων ικανών να φιλοξενήσουν τα ευρήματα στην Αμάρυνθο.

 


Παράλληλα, συζητήθηκε πρόταση του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων, για την δημιουργία ενός «Πολιτιστικού Κέντρου», το οποίο θα φιλοξενεί όλους τους τοπικούς Συλλόγους.

Ενώ στη συνέχεια, έγινε ένα πανσυλλογικό κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου «Καρναβάλι της Αμαρύνθου», που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21/10 στο Δημοτικό κατάστημα Αμαρύνθου.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Αγίου Δημητρίου κ. Χρήστο Σουλάκο, για το θέμα του ΣΜΑ στην Αμάρυνθο και το αίτημα για την μετεγκατάστασή του.

Τέλος αποφασίστηκε η κατάθεση από κοινού, τριών θεμάτων που απασχολούν την Αμάρυνθο, στη Διαβούλευση της Τρίτης 25/10 για την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, ενώ συμφωνήθηκε η επανάληψη της συνάντησης αυτής των συλλόγων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: