Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Επίσημος Εορτασμός της Εθνικής Εορτής Ελβετίας στο ανασκαφικό σπίτι στην Ερέτρια παρουσία της Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Ελένης Δουνδουλάκη (pics)

Την 1η Αυγούστου, ημέρα της Εθνικής Εορτής της Ελβετίας, πραγματοποιήθηκε επίσημος εορτασμός στο Ανασκαφικό Σπίτι στην Ερέτρια παρουσία της κ. Ελένης Δουνδουλάκη, Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, της κ. Α. Σίμωσι, Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, του κ. Ι. Δημητρόπουλος, δημάρχου Ερέτριας, του κ. Ο. Kjelsen, πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, του κ. C. Sommaruga, μέλος του Ελβετικού Κοινοβουλίου), του κ. Χ. Μάνεση, πρώην Έλληνας Πρέσβης στην Ελβετία και πολλών ακόμη φίλων και συνάδελφων αρχαιολόγων από την Ελλάδα και την Ελβετία.





Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή της Ελλάδας, με την αφορμή αυτή, ευχαρίστησε και τον σκηνοθέτη S. Fachard, και όλους όσους υποστηρίζουν το έργο της. Ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε προς την Ελβετική Πρεσβεία, που προσέφερε ελβετικά κρασιά και εδέσματα για την υποδοχή.




Προσκεκλημένη της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα Swiss School of Archaeology in Greece και του Διευθυντή της Καθ. Sylvian Fachard, ήταν φέτος μεταξύ άλλων και η κ. Ελένη Δουνδουλάκη, (Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού), η οποία σε δήλωσή της ανέφερε τα εξής:





"Προσκεκλημένη της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα Swiss School of Archaeology in Greece και του Διευθυντή της Καθ. Sylvian Fachard, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Ελβετίας στην έδρα της Σχολής στην Ερέτρια, παρουσία του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Olaf Kjelsen
Από το 1964, Ελβετοί αρχαιολόγοι διεξάγουν έρευνες στην αρχαία πόλη της Ερέτριας, στην Εύβοια. Πιο πρόσφατα, ανασκαφές κοντά στην Αμάρυνθο οδήγησαν στην ανακάλυψη του Ιερού της Αρτέμιδος, του πιο γνωστού τόπου λατρείας των αρχαίων Ερετριέων. 
Ταυτόχρονα, υπό την αιγίδα της Σχολής πραγματοποιούνται ελβετικές αρχαιολογικές έρευνες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Στον χαιρετισμό μου εξήρα τη σημασία της δραστηριότητας αυτής, η οποία προσφέρει στον πολιτισμό και στην επιστήμη ενώ παράλληλα προάγει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. 




Τέλος, δεν παρέλειψα να αναφερθώ στην εξαιρετική συνεργασία της Σχολής με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας και να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη.


Στην πολύ όμορφη αυτή βραδιά είχα τη χαρά να συνομιλήσω με στελέχη της Σχολής και μέλη της αρχαιολογικής ομάδας και να βρεθώ ξανά με τον φίλο Δήμαρχο της Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο καθώς και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας κα Αγγελική Σίμωσι και στελέχη της Εφορείας μας.
Ευχαριστώ θερμά την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα για την πρόσκληση, τη ζεστή υποδοχή και τη φιλοξενία!"












Η 1η Αυγούστου είναι η εθνική εορτή της Ελβετίας. Πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο Δήμος Ερέτριας εγκαινίασε την «Ελβετική Σχολή Πλατείας Αρχαιολογίας».

"Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη αυτή τη σπουδαία μέρα και είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε στην υπέροχη Ερέτρια και Αμάρυνθο", ανέφερε η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή.













Δεν υπάρχουν σχόλια: