Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ο Μανώλης Μανής υποδέχθηκε το πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη

 


Στην Αμάρυνθο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, προσκεκλημένος του κ. Μανώλη Μανή, μέλους της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ερέτριας και Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αμαρύνθου. Τους δύο άντρες συνδέει προσωπική φιλία πολλών ετών.


Ο κ. Παπαστεργιάδης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, είδε αρχικά στην Χαλκίδα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφεριεάρχη Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελο Κούκουζα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, πρότεινε την παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με προωθητικό περίπτερο, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης, που επιστρέφει μετά την πανδημία και το οποίο επισκέπτονται περίπου 200.000 κάτοικοι της πόλης.

Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αμάρυνθο, συζήτησε μεταξύ άλλων με τον κ. Μανή το ενδεχόμενο της παρουσίας και του Δήμου Ερέτριας, με την συνεργασία της Περιφέρειας, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης. Η παρουσία αυτή,  θα μπορεί να υποστηριχθεί με την αποστολή  διαφημιστικού υλικού του Δήμου μας, στο περίπτερο παρουσίασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκαν με την υπόσχεση της συνεργασίας. Στην συνέχεια ο κ. Παπαστεργιάδης, αναχώρησε για την Αθήνα για να προετοιμαστεί για τις συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η παρουσία των Ελλήνων στην Μελβούρνη είναι έντονη και αγγίζει τις 300.000, αριθμός που καθιστά την πόλη την 3η μεγαλύτερη σε πληθυσμό Ελλήνων μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.









Δεν υπάρχουν σχόλια: