Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Αναδίπλωση της δημοτικής αρχής για το Νησί των Ονείρων – Συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Χθες το απόγευμα της Τετάρτης 6/7, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Νίκο Γουρνή, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Χαράλαμπο Καραβά, Σταμάτη Καρρά και Ασημίνα Καραμπέτσου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Πεζονησιού.


Σύσσωμοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, απέρριψαν για μια ακόμη φορά την εμμονική αντίληψη του δημάρχου να φέρει μια νέα πρόταση-Μνημόνιο με την ΕΤΑΔ σχετικά με την αξιοποίηση του Πεζονησιού, ενώ κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις τους, ήταν η αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων από τον Δήμο Ερέτριας.


Στην συζήτηση αυτή, καταλυτική ήταν η τοποθέτηση του έγκριτου Νομικού κ. Νικόλαου Κόλλια, ο οποίος είχε προσκληθεί ειδικά με τηλεδιάσκεψη στην συνάντηση αυτή, καθώς έχει χειριστεί προσωπικά επί σειρά ετών όλες τις διαδικασίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νησιού των Ονείρων και τους κατατόπισε πλήρως, προκειμένου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα του πραγματικού και του νομικού θέματος, για να μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις.

Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι ο κ. Κόλλιας τους ξεκαθάρισε ότι έχουμε πλήρες δικαίωμα κυριότητας στο Νησί των Ονείρων και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει με αυτοπεποίθηση προκειμένου το Νησί να ανοίξει και πάλι. Ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορούν να διερευνήσουν νομικά και το θέμα των επιχωματώσεων, χωρίς αυτό όμως να δεσμεύει την αξιοποίηση του Πεζονησιού.


Διαβάστε όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ που θα κυκλοφορήσει!









Δεν υπάρχουν σχόλια: