Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης - Αλιβερίου


Άμεση ήταν η κινητοποίηση  της Πυροσβεστικής σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου 18/6, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και έφτασε στο χωριό Κρεμαστός Ευβοίας εξαιτίας των δυνατών ανέμων.


Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στο χωριό Κρεμαστός Ευβοίας. Στην κεντρική Εύβοια φθάνουν δύο Erickson και δύο Air Tractors από Τατόι, ενώ επιχειρούν ακόμη και δύο CL 415 από την Ελευσίνα και τρία Air Tractors από Αγχίαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά σε αυτή τη φάση μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση και οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

«Είναι σε εξέλιξη. Κινητοποιούνται επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να μαζευτεί γρήγορα» ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

H ακριβής εστία της πυρκαγιάς είναι στο χωριό Γαία, κοντά στον Κρεμαστό, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ενώ έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες Πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα καθώς και 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.


Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια, γι' αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.







Δεν υπάρχουν σχόλια: