Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Δρόμοι «επικίνδυνοι» για την ασφάλεια των πολιτών σε Ερέτρια και Αμάρυνθο - "Βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινότητά μας", καταγγέλουν οι δημότες

 

Κατά κοινή ομολογία, το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερέτριας παρουσιάζει φθορές και κακοτεχνίες, καθώς δεν συντηρείται επαρκώς και η εικόνα του σε αρκετές περιοχές σε όλα τοπικά διαμερίσματα, θυμίζει κυριολεκτικά τριτοκοσμικές χώρες!


Τα παράπονα των δημοτών, περιγράφουν καθημερινά τα προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινότητά τους σε Ερέτρια και Αμάρυνθο.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος στην οδό 19ης Μαΐου, από το Νεκροταφείο προς Βουρλιωτών, στην Ερέτρια. Όπως χαρακτηριστικά μας κατήγγειλαν κάτοικοι, κάθε χρόνο κλείνει τις λακκούβες ο δήμος και αυτές ξανανοίγουν δίπλα και παραδίπλα, καθώς το μπαλώματα δεν είναι δυνατό να συγκρατήσουν το κατεστραμμένο οδόστρωμα.

«Έχουμε αγανακτήσει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος. Είμαστε διατεθειμένοι να συγκεντρώσουμε υπογραφές, προκειμένου να δώσει κάποιος αρμόδιος την προσοχή που χρειάζεται στο πρόβλημά μας!», μας είπε ο κ. Νικολής που κατοικεί στην περιοχή και βιώνει κάθε χρόνο την ίδια τραγική κατάσταση με το δρόμο.

Η έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων από τον Δήμο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε διάφορα σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου, καθώς παρουσιάζει χρόνιες φθορές, μεγάλες λακκούβες και κακοτεχνίες ακόμα και σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένους δρόμους,  εκθέτοντας σε σοβαρότατους κινδύνους τους διερχόμενους οδηγούς. Ενώ μπορεί να προκαλέσουν θανάσιμα ατυχήματα, ιδίως σε οδηγούς δίτροχων.

Μάλιστα σε πολλά σημεία, θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, προ-κειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.


Παρότι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση, εκφράζουν καθημερινά την αγανάκτησή τους οι δημότες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή και αποτελεσματική επέμβαση του Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη συντήρησης τον δημοτικών δρόμων ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δήμου.



Η δημοτική Αρχή όμως γνωρίζει πως ο Δήμος μας θα υποχρεωθεί να καταβάλει μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις προς τους οδηγούς των οχημάτων που θα υποστούν ζημιές εξαιτίας των κακοτεχνιών και του επικίνδυνου οδοστρώματος.
Επίσης γνωρίζει πως θα αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους εάν, μακάρι να μη συμβεί, υπάρξουν θύματα από ατυχήματα εξαιτίας του κάκιστου οδικού δικτύου.



Καλούμε τη δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την αποκατάσταση τόσο του οδικού δικτύου, όσο και των απαραίτητων ασφαλών προσβάσεων για τα εμποδιζόμενα και με αναπηρία άτομα σε όλες τις δημοτικές δομές (π.χ. κτήρια του Δήμου, παιδικές χαρές, πάρκα κ.λπ.)
.








 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: