Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Αναγκαίες παρεμβάσεις πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επισήμανε η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας στην Συνεδρίασή του Κ.Σ.

 


H  «Αναγκαιότητα Άμεσης Συντήρησης – Επισκευής του Δρόμου - Πεζόδρομου της Αρχαίου Θεάτρου πριν το Πάσχα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου», αλλά και η «Αναγκαιότητα Εκπόνησης Μελέτης από Δήμο Ερέτριας ως προς την απορρόφηση εξασφαλισμένου κονδυλίου ύψους 744.000€ για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Ερέτριας», ήταν τα δύο από τα σημαντικότερα θέματα, που συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ερέτριας, μετά από εισήγηση της προέδρου κ. Κατερίνας Κυριακοπούλου.



Την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022 στις 17:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η  3η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας,  με  τηλεδιάσκεψη και μεταξύ των θεμάτων της  ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν,  εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν τα εξής:

  

Η πρόταση της προέδρου της Κοινότητας Ερέτριας για την  « Αναγκαιότητα Άμεσης Συντήρησης – Επισκευής του Δρόμου - Πεζόδρομου της Αρχαίου Θεάτρου πριν το Πάσχα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου», με τις εξής επισημάνσεις:

- Την επισκευή του οδοστρώματος από τον κυκλικό κόμβο έως και το τέλος του πεζόδρομου. Αυτό περιλαμβάνει επισκευή ασφάλτου και επισκευή –αντικατάσταση κυβόλιθων.

- Την επισκευή των συσκευών Ντους.

- Την επισκευή στα παγκάκια στον πεζόδρομο της Αρχαίου Θεάτρου αλλά και στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο (Τρελή  Ροδιά).

Στο θέμα αυτό το Τοπικό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία   (θετικά με 4 ψήφους, έναντι 2 "παρών" των κ.κ. Δημ. Αλεξανδρή και Κων. Μπέτσια) στην εισήγηση της Προέδρου με την προσθήκη να σταλεί επιστολή και στον ΟΛΝΕ για να ενημερωθεί για την κατάσταση της παραλίας και να ζητηθεί η συνδρομή του, πρόταση η οποία διατυπώθηκε από το Τακτικό μέλος κ. Νίκο Αρβανίτη.

• Επίσης, συζητήθηκε η « Αναγκαιότητα Εκπόνησης Μελέτης από τον Δήμο Ερέτριας ως προς την απορρόφηση εξασφαλισμένου κονδυλίου ύψους 744.000€ για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Ερέτριας», θέμα στο οποίο, η πρόεδρος  μετά την ανάλυση των εισηγήσεων της πρόσκλησης εξήγησε την διαδικασία του έργου που θα εκτελεστεί από τον ΟΛΝΕ με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Ανάπλαση του κρηπιδώματος στο Παραλιακό Μέτωπο Ερέτριας), θέμα στο οποίο το Τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε επίσης θετικά (με 5 ψήφους έναντι 1 "παρών" του κ. Δημ. Αλεξανδρή).

 

•  Ενδιαφέρον είχε επίσης και η  «Γνωμοδότηση για την Μονοδρόμηση οδών της Τ.Κ. Ερέτριας, σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας  με αρ. πρωτ. 1383/11-02-2022, η οποία πρότεινε τα εξής :

Να γίνει μονοδρόμηση της οδού Ευδήμου Κραταιμένους με κατεύθυνση από την Αρχαίου Θεάτρου προς Αποστόλη και επίσης της οδού Αριστονίκου Ερατωνύμου με κατεύθυνση από Αποστόλη προς Αρχαίου Θεάτρου (και μόνο για τα τμήματα αυτά).


 Το Τοπικό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά με  4 ψήφους στην παραπάνω πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας,   έναντι 2 αρνητικών ψήφων (των κ.κ. Δημ. Αλεξανδρή και Κων. Μπέτσια). Ενώ ομόφωνη ήταν η επισήμανση των μελών του Κ.Σ. προκειμένου να  συμβουλευτούμε συγκοινωνιολόγο για το κυκλοφοριακό όλου του Δήμου.


Στη συνεδρίαση αυτή του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας, ήταν παρόντες και συμμετείχαν η πρόεδρος κ. Κυριακοπούλου Αικατερίνη και  τα εξής τακτικά μέλη:   Παντελής Μάριος,   Αλεξανδρής Δημήτριος, Μπέτσιας Κων/νος, Αρβανίτης Νικόλαος, Μπασινάς Ευάγγελος, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου & Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος.                                                                                   

 

 φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: